El Museu Abelló acull l’exposició Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes

Aquest dijous, 2 d’octubre, a les 8 del vespre, tindrà lloc la inauguració de l’exposició Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes, al Museu Municipal Joan Abelló. Es tracta d’una exposició itinerant organitzada pel Departament de Cultura de la Gene

Comissariada per Manel Guerrero, i amb el títol d’un dels poemes més coneguts de Joan Salvat-Papasseit, la mostra reuneix un conjunt d’obres que són testimoni del protagonisme de l’art poètica en la trajectòria plàstica de Guinovart. L’autor, que estigué vinculat a Dau al Set en la dècada dels anys 40 i 50 del segle passat, va descobrir la força del gènere amb la lectura de poemaris de Federico García Lorca. El poeta granadí fou qui li va obrir el ulls respecte de les potencialitats del llenguatge poètic per a la creació plàstica.

 

 

Les creacions que conformen l’exposició procedeixen de la col•lecció de la Fundació Privada Espai Guinovart, d’Agramunt, i del Centre d’Obra Gràfica Josep Guinovart, de Barcelona. A més, el Museu Abelló hi ha inclòs algunes obres pròpies de la Fundació Municipal Joan Abelló, com un dibuix original de Federico García Lorca i algunes obres de Guinovart.

 

 

La inauguració de l’exposició, que es podrà visitar fins el 30 de novembre, tindrà lloc aquest dijous, 2 d’octubre, a les 8 del vespre, i comptarà amb la presència de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas.

 

Edicions locals