Aquest diumenge arrenca la 26a Marxa Pelegrí Pi

Ciclisme

 

Aquest diumenge al matí arriba una de les cites ciclistes més destacades de la nostra ciutat. Es tracta de la 26a Marxa Cicloturista Ciutat de Mollet Memorial Pelegrí Pi, que organitza any rere any el Club Ciclista Plana Lladó. La fama de la prova ha anat creixent a cada edició, com ho demostra el fet que l'any passat hi participessin 213 ciclistes. Aquest gran nombre de corredors comporta que bona part dels membres del club portin setmanes treballant pel bon desenvolupament de la Marxa. “Hi ha unes 50 persones implicades des de fa setmanes, mentre que al Club Ciclista som uns 40 socis; això vol dir que en l'organització hi som bona part dels socis i les nostres famílies i amics, que s'impliquen tant com nosaltres”, explica Germán Viejo, president del Club Ciclista Plana Lladó.

 

 

La 26a edició de la Marxa tindrà un recorregut per la comarca del Vallès Oriental de més de 90 quilòmetres. Es passarà per Polinyà, Sentmenat, Sant Llorenç Savall i Granera, per tornar a Mollet per Castellterçol, Sant Feliu de Codines i Caldes de Montbui. El tret de sortida es donarà a les 8 del matí, aquest diumenge 5 d'octubre, des del pavelló de la Riera Seca. L'itinerari ha variat molt respecte a l'edició de l'any passat. “Cada any intentem afegir nous ports o noves carreteres, i millorar la prova amb les aportacions dels propis participants”, explica Germán Viejo. Per exemple, aquest any es tornarà a ascendir l'Alt de la Salut, a Sabadell. “És una pujada que feia 4 o 5 cinc que no realitzàvem”, indica Viejo.

 

 

Una de les característiques pròpies de la Marxa Pelegrí Pi, i que la fan especial dins del circuit ciclista, és que es fan aturades durant la cursa. Lluny de ser una prova competitiva, com moltes d'altres, la Pelegrí Pi no té aquest esperit de competició. “Aquestes aturades ens permet que hi pugui participar tothom, des dels 16 fins als 77 anys” destaca el president del club. Com que la idea és que qualsevol persona hi pugui prendre part, el Club Ciclista Plana Lladó ha preparat un itinerari B, que evita l'Alt de la Salut i que es reagrupa amb la resta de ciclistes a la benzinera de Sant Llorenç Savall, aprofitant l'aturada de la Marxa.

 

 

En 26 anys, la Marxa ha anat evolucionant i creixent, fins arribar als 213 ciclistes de l'any passat. Però els seus inicis van ser ben diferents i humils. La primera edició es va realitzar  tant sols un any després de la mort sobtada de Pelegrí Pi, veí del barri de Plana Lledó i tres vegades Campió del Món de Veterans. En aquesta primera Marxa, on hi van prendre part amics i companys seus, se li va retre homenatge realitzant l'itinerari que el propi Pi utilitzava per entrenar-se, que arribava fins a Bigues i Sant Feliu de Codines. Des de llavors, el recorregut i la seva longitud ha anat variant, fins a arribar a un itinerari màxim de 116km. Va ser a l'11a edició que, per primera vegada, la Marxa Cicloturista va ser inclosa dins del calendari de marxes de la Federació Catalana.

 

 

Amb els anys, la Pelegrí Pi s'ha consolidat totalment. Actualment, hi ha una desena d'equips que hi participen periòdicament, com ara els clubs de Pobla de Segur, l'AF Catalunya o el Sant Andreu Barcelona, entre altres. A la vegada, molts participants de la cursa acaben convertint-se en socis del Club Ciclista Plana Lladó. “Entre 8 i 10 participants de l'any passat, s'han fet socis durant aquest curs”, indica Germán Viejo. L'evolució de la cursa també ho demostra que, en els darrers anys, la participació de dones s'ha incrementat en un 15-20%. “Poc a poc les dones agafen protagonisme en aquest esport, que tradicionalment ha estat masculí”, explica el president de l'entitat.

 

 

La Pelegrí Pi compta amb el suport de l'Ajuntament de Mollet i de molts altres col·laboradors, la majoria d'ells comerços de la ciutat. Per exemple, els membres del Club Moto Mollet seguiran el curs de la carrera amb motocicleta per cobrir les cruïlles, i Fecosauto ha cedit cotxes pel bon desenvolupament de la prova. Altres col·laboradors participen de la cita amb altres activitats. L'establiment Radical 360 instal·larà una zona de patinets a la zona de l'arribada, i la tenda Segway Green Tour prepararà un circuit per a que els molletans tastin aquesta enginyosa manera de desplaçar-se. L'Hotel Ibis sortejarà entre els participants un cap de setmana d'hotel; i el Decathlon i Deporvillage, uns complements de bicicleta. Es tracta de convertir la Marxa Pelegrí Pi en una festa que pugui gaudir tothom. Una festa a la que, any rere any, se sumen més participants, i aquells que hi prenen part, repeteixen. 

 

 

 

 

Edicions locals