S’inaugura oficialment la seu del Servei de Català

Dimecres passat s’inaugurava la nova seu del Servei de Català de Mollet i es presentava el ‘Lèxic de la indústria tèxtil a Mollet del Vallès’.

La Masia Can Lledó és el nou indret on està instal·lat, des del mes d’abril, el Servei de Català de Mollet, que fins aleshores estava situat a la plaça de l’Església. Dimecres s’inaugurava oficialment la nova seu i s’aprofitava l’ocasió per presentar el ‘Lèxic de la indústria tèxtil a Mollet del Vallès’.

 


Durant la inauguració, la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, valorava la doble importància de la jornada “perquè recuperem un nou espai i estrenem un nou lèxic que ve de lluny i es posa a l’abast de tothom”. El document es basa en un vocabulari que s'ha fet precisament com a base terminològica de les XVII Jornades del Centre d'Estudis Molletans sobre el món tèxtil durant aquest mateix cap de setmana. “És funció de l’Ajuntament posar a l’abast dels ciutadans aquestes paraules perquè no es perdin, ja que formen part de la nostra història”, explica l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs.

 


Els assistents a la inauguració també van gaudir d’una visita guiada del Centre d'Estudis Molletans per descobrir l’edifici de la masia Can Lledó, a càrrec de Francesca Orga. A més, Josep Martínez i Bonaventura Barnils van explicar les seves vivències a la masia i el Consorci Teledigital Mollet va projectar un vídeo que recull la història de Can Lledó.

 

Edicions locals