Els aragonesos de Mollet celebren la festa del Pilar

El Centro Aragonés va celebrar diumenge la festivitat del Pilar amb una missa baturra, la hissada de la bandera a la plaça Prat de la Riba i un festival folklòric a Can Gomà.

El 12 d'octubre és la festivitat de la Verge del Pilar, i és tradició que tots els aragonesos d'arreu de Catalunya ho celebrin. Mollet no va ser una excepció i, diumenge passat, el Centro Aragonés de Mollet y Comarca va organitzar diferents activitats en honor a la seva patrona. La diada va començar amb una cercavila pels carrers de la ciutat i una missa baturra oficiada a l'Església de Sant Vicenç. Al migdia, es va realitzar la hissada de la bandera aragonesa a la plaça Prat de la Riba. “Els aragonesos van arribar a Catalunya per què era una terra més pròspera, i al final s'han integrat”, explica el president del Centro Aragonés, Isidro Marqués. La hissada de la bandera va estar acompanyada de l'himne aragonès, l'himne de Mollet i Els Segadors. “Aquest acte és una renovació de compromís per la ciutat de molts aragonesos, que van arribar fa molt de temps, que van construir la seva família aquí i han contribuït a construir la ciutat que tenim en aquests momentsindica l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs.

 

A la tarda, va arribar el plat fort de la festivitat, amb un festival folklòric ofert al Teatre de Can Gomà. En el festival hi han participat diferents grups de ball de l'entitat. “Enguany tenim la novetat dels més menuts, nens i nenes de 4 i 5 anys, que debutaran en un espectacle davant del públic”, assenyala Isidro Marqués.

 

Visitar la galeria d'imatges.

Edicions locals