“No hi ha res que substitueixi la consulta”

La impulsora de Procés Constituent, Teresa Forcades, oferia dimecres una xerrada a Mollet que va omplir a vessar la Sala Fiveller.

La metgessa, teòloga i monja benedictina catalana, Teresa Forcades, visitava dimecres la nostra ciutat per parlar als molletans sobre el Procés Constituent i el moment polític actual. “L’actitud a tenir en aquest moment és la de defensar que no hi ha res que subs-titueixi la consulta popular” assegurava Forcades, que afegia que “la voluntat del Procés Constituent és intentar confluir, buscar unitat per arribar a poder canviar el país des de baix”.

 


Forcades demanava unitat no només en clau nacionalista sinó també en clau social. “Al nostre país hi ha un discurs que diu que ara és l’hora de la qüestió nacional i la qüestió social ja vindrà després. Si això fos possible, arribar a una independència de Catalunya sense discutir exactament quin model de país volem, aleshores potser jo també m’hi sumaria però és poc realista pensar que podem tenir una Catalunya independent sense definir quin model de país volem. Avui en dia no es pot tenir un país independent sense aliances i les hem de buscar depenent del que volem fer i de com volem ser”.

 


Finalment, Forcades concloïa que l’objectiu de Procés Consituent és “que hi pugui haver una ruptura que uneixi la independència amb un model de país anticapitalista” i assegurava que “evidentment, per fer això necessitem una majoria que només s’obtindrà si unim forces”.

Edicions locals