ICV-EUiA entrega prop de 1.300 signatures contra radars i càmeres

La Coalició entregava dilluns una moció, acompanyada d’unes 1.300 signatures, per replantejar la utilització de semàfors amb càmera i radars.

El grup municipal d’ICV-EUiA torna a posar sobre la taula el tema dels radars i els semàfors amb càmera i entrega una moció, per debatre-la en el proper Ple municipal, acompanyada de 1.300 signatures. La moció demana suspendre aquest sistema mentre s’elabora un pla alternatiu; obrir un procés participatiu amb associacions veïnals, agents socials i econòmics, col·lectius relacionats amb el trànsit i la Taula de Mobilitat; i elaborar, a partir d’aquest procés, un pla alternatiu de pacificació del trànsit i millora de la seguretat viària a la ciutat.

 


Des de La Coalició entenen que aquests aparells “no estan col·locats segons criteris de seguretat sinó recaptatoris”. Comparteixen la idea que passar un semàfor en vermell és dolent i potencialment perillós però creuen que “s’utilitza la tecnologia per a convertir aquest fet en una màquina de recaptar diners que instal·la càmeres en els llocs més rentables”.

 


A més, ICV-EUiA no veuen amb bon ulls que s’hagi externalitzat la gestió de tot el sistema de gestió a una empresa privada “que s’endú 400.000 euros fixes més un variable del 34% de les multes imposades” i afegeixen que “cal sumar-li l’IVA que també el paga l’Ajuntament”. El grup municipal també critica que el contracte amb l’empresa sigui de 4 anys, ja que “perdura més enllà del que dura la legislatura”.

 


De la seva banda el PSC molletà titllava a ICV-EUiA, a través d’un comunicat a la premsa, de fer “ús partidista d’aquest tema” i assegurava que “a ningú li agrada ni rebre ni posar multes però les normes de circulació cal fer-les complir per a protegir a la ciutadania i afavorir la mobilitat”.

 

 

Edicions locals