A Closer Europe, una proposta per a l'esperança

L'empresa GoEuro, una plataforma online que compara i combina viatges en autobús, tren i avió, ha llançat una proposta temptadora per a tots aquells estudiants d'universitats europees que vulguin fer un pas més en el seu procés formatiu.

Els centres més importants del continent, entre els quals trobem la Universitat Autònoma de Barcelona o la Universitat Internacional de Catalunya, estan adscrits a la proposta d'aquesta empresa alemanya.  Al concurs, anomenat A Closer Europe, els participants hauran de desenvolupar les fórmules que considerin més eficients per a configurar una Europa millor connectada.

Les idees es podran transmetre a través d'un text (que en cap cas serà superior a 2.000 paraules) o en format audiovisual (mitjançant, per exemple, un canal de Youtube i amb una durada màxima de deu minuts). El punt des del qual els estudiants hauran d'iniciar la seva reflexió serà la vessant que millor considerin per transmetre la seva idea: el transport, la cultura, la educació...

GoEuro també ha fet saber que el ventall d'idiomes en els quals es pot presentar el treball és extens, ja que comprèn el castellà, l'anglès, l'italià, el francès i l'holandès. Així doncs, amb aquesta oferta, les possibilitats de participació s'amplien notablement i es dóna cabuda a molts més candidats, la qual cosa democratitza el concurs de manera considerable i amplia les formes d'expressió.

El projecte que més agradi a l'equip de selecció tindrà la oportunitat de realitzar unes pràctiques remunerades a Berlin que tindran una durada d'un a tres mesos, a més d'una beca de 2.000€. La convocatòria, que es va obrir l'1 d'octubre i es tancarà a les 23:59 hores del proper 15 de desembre, coneixerà el seu guanyador el 31 de gener de 2015. Per poder-hi accedir, a més del projecte, caldrà presentar una còpia en PDF de la matrícula universitària del curs 2014-15.

La pròpia empresa difondrà el nom de l'afortunat, tant a la seva pàgina web com a les xarxes socials. Tanmateix, el projecte guanyador es publicarà (sempre amb el consentiment del seu autor) als blocs que GoEuro té a Alemanya, Regne Unit, Espanya, Itàlia i Països Baixos.

Edicions locals