Es presenta la Crida al centre de la ciutat

La Crida per Mollet aplegava divendres unes 150 persones en el seu acte central de presentació.

La Plaça Catalunya de la nostra ciutat va ser dimecres a la tarda l’escenari de l’acte central de presentació de la Crida per Mollet, després d’haver realitzat, durant el darrer mes, assemblees obertes als barris de la ciutat. Actualment la Crida disposa d’unes 200 adhesions al seu manifest i de cinc comissions de treball (de Programa, Candidatura, Organització, Comunicació i Finances), que treballen per realitzar propostes que es debaten en el seu màxim òrgan de decisió: l’assemblea.

 


Divendres, els portaveus de les diferents comissions alçaven la veu per explicar la feina feta a la ciutadania. Ferran Jiménez, de la comissió de comunicació, va resumir els objectius de la crida amb una frase zapatista: "que mani el poble, i que els governs governin obeint al poble".

 


Guifré Bombilà, en nom de la comissió d'organització, va explicar el funcionament de la Crida i la presa de decisions, que es basa en "la total transparència, informació, participació i democràcia". Bombilà també va explicar que la feina del dia a dia la gestionen les comissions de treball, que “són obertes, autònomes, es coordinen en trobades quinzenals i responen a l’assemblea”.

 


Per part de la comissió de candidatura, Jaume Noró va explicar el procediment per escollir els seus candidats que començarà amb una "fase consultiva, on la gent de la Crida escollirà les seves 7 persones ideals per formar part de la candidatura. D'aquí sorgirà un llistat de noms, “que no serà tancat, sinó que el posarem a votació de la ciutadania, amb llistes obertes, que tothom qui vulgui podrà modificar i reordenar". Els membres de la candidatura signaran un codi ètic que inclourà la limitació de mandats i remuneracions, la desprofessionalització de la política, la rendició de comptes i la revocabilitat dels càrrecs.

 


Finalment, la portaveu de la comissió de programa, Marina Escribano, va explicar que aquest mes de novembre es realitzaran quatre trobades obertes amb associacions, entitats i ciutadans. Escribano catalogava el programa de la Crida de realista, participatiu, compromès i proper.

 

 

Edicions locals