Èxit de participació al 9N

Com a la resta de Catalunya, els locals habilitats per al procés de participació del 9N reben aquest diumenge un degoteig constant de votants que prenen part en aquesta jornada històrica.

Aquest matí, pels passadissos de l'IES Gallecs es podia veure un constant pas de molletans que s'hi adreçaven per dipositar la seva papereta a les urnes instal·lades pel procés participatiu del 9N. L'institut era un dels quatre centres habilitats a Mollet. La jornada s'ha desenvolupat sense cap incidència important i amb total normalitat, excepte les cues que s'han acumulat a primera hora del matí. “De 9 a 10 del matí hi havia cues per votar, però des de mig matí les votacions es fan sense cap problema i total normalitat”, explica Olga Vilaseca, gestora de mesa que s'encarrega de supervisar tres meses del centre.

 

Els voluntaris coincideixen a assenyalar la il·lusió amb la que acudeixen a les urnes els molletans que participen en aquesta jornada. “Veig moltes ganes de participar”, indica Olga Vilaseca, i afegeix: “ens hem trobat amb gent que s'havia equivocat de centre per votar, però que ha entès l'error i s'ha redirigit al seu local de participació sense enfadar-se i mantenint aquesta il·lusió per dipositar la papereta”. A les urnes, també s'ha viscut aquest bon ambient. “Ha votat molta gent i el dia està sent tranquil”, assenyala Jaume Pere Fuster, que hi participa com a voluntari. “Veiem que la gent està molt contenta per poder votar”, explica Fuster.

 

A les 18 hores d'aquest diumenge, les dades de participació a tot Catalunya fregava els dos milions de vots, amb més de 1.977.000 paperetes dipositades a les urnes.

Edicions locals