Activitats contra la violència masclista

El proper 25 de novembre se celebra el Dia Internacional de la No Violència contra les Dones i la nostra ciutat desenvolupa campanyes informatives i organitza activitats entorn aquesta data.

Una campanya informativa per a la ciutadania en general i una campanya per a sensibilitzar i prevenir entre la població més jove són dues noves propostes que es posen en marxa entorn el 25 de novembre, Dia Internacional de la No Violència contra les Dones, i que tindran continuïtat durant el temps. També, entorn aquesta data l’Ajuntament i les entitats de dones de la ciutat organitzen activitats com xerrades, espectacles i exposicions. Es pot consultar el programa complert d’activitats al web de la revista.

 


Com a novetat d’enguany l’Ajuntament i el teixit comercial de la ciutat informaran als molletans sobre l’existència del telèfon gratuït contra la violència masclista (900 900 120), que ofereix una atenció confidencial amb un equip de professionals entre els que es troben psicòlegs, advocats, metges i treballadors socials. Així, es penjaran cartells informatius amb aquest telèfon als comerços de la ciutat. “Els comerços, que són un punt de referència per a tota la ciutadania, faran d’aparadors per la sensibilització”, apuntava l’alcalde, Josep Monràs. Aquest telèfon funciona des de fa 13 anys i atén unes 10.000 trucades a l’any. Al Vallès Oriental, entre gener i setembre de 2014, s’han atès 228 trucades.

 


L’altra novetat d’enguany és la campanya de sensibilització i prevenció per als joves sota el títol ‘Estimar no fa mal’. La campanya, promoguda per l’Institut Català de les Dones, pretén articular actuacions preventives entre els i les joves de secundària, en l’àmbit de les situacions d'abús en les relacions de parella i afectives i fomentar actituds i comportaments igualitaris, tot promovent la reflexió al voltant dels comportaments abusius vinculats als rols de gènere i als models de feminitat i masculinitat. El programa ‘Estimar no fa mal’ s’adreça a persones d’entre 10 i 19 anys, a professionals de tots els àmbits que treballen amb aquests joves i que poden actuar com a agents preventius, així com a pares i mares.

Edicions locals