Neix a Mollet un servei de proximitat i al costat d’aquells que més ho necessiten

Des d’aquesta setmana, Mollet comptarà amb un nou servei per informar, assessorar i acompanyar aquelles famílies que no poden afrontar el deute hipotecari.

Aquest nou servei, a càrrec d’un advocat especialitzat, s’adreça a les persones que no poden fer front al pagament de la hipoteca o del lloguer, a les quals se’ls oferirà informació, assessorament jurídic i intermediació amb les entitats financeres perquè puguin mantenir el seu habitatge. S’hi poden adreçar persones quan preveuen que no podran afrontar el proper pagament; quan ja tenen quotes impagades; o bé, quan ja s’ha iniciat el procés judicial. També s’hi poden adreçar persones avaladores en situació d’impagament.

 


Des de fa més de dos anys, el Col·legi d’Advocat del Vallès Oriental ha anat obrint algunes oficines d’intermediació arreu de la comarca. “Som pioners a l’estat en aquest tema, ja que des del primer moment hem cregut que calia liderar des de la vessant jurídica la defensa dels ciutadans”, ha afirmat el degà del Col·legi d’Advocats de Granollers, Josep Medina.

 

El SIDH de Mollet serà el primer que es posa en marxa amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i gràcies a la insistència de l’Ajuntament de Mollet per poder ajudar i defensar “els ciutadans que, davant del problema de no poder pagar el deute hipotecari, es troben sols, orfes. Per això els oferim aquest servei que, en bona part, és d’acompanyament amb professionals”, ha explicat l’alcalde, Josep Monràs.

 


“És incomprensible que encara avui hi hagi conflictes amb persones que hagin de deixar el seu habitatge i que, alhora, hi hagi habitatges buits propietat de bancs. És una Vergonya”, afegia l’alcalde, el qual també ha explicat que, durant l’any 2013, unes 4.000 persones s’han adreçat a l’OLH i, d’aquestes, unes 300 tenien problemes per afrontar el pagament del deute hipotecari.

 


“El servei neix amb la voluntat de ser un servei de proximitat i és totalment gratuït”, ha explicat la regidora d’Habitatge, Mireia Dionisio. El servei es prestarà des de l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament, amb cita prèvia (cal trucar a l’Ajuntament i demanar per l’OLH) i s’ofereix a usuaris de tot el Baix Vallès.

 

 

Edicions locals