Ara Mollet-ERC demana assumir les responsabilitats del 9N

La formació molletana presenta una moció al ple en contra de la querella a Mas per presumpte comissió de delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions.

Ara Mollet-ERC proposava al ple de dilluns una moció d’urgència en conèixer la notícia, el passat divendres, que finalment es presentava una querella contra el president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau. Aquesta moció demanava als regidors del Consistori assumir totes les responsabilitats entorn el 9N i admetre ser coautors del procés democràtic. La moció, que només va rebre el suport d’ICV-EUiA i de CiU, també demana comunicar aquesta decisió a la Fiscalia de Catalunya i a la Generalitat.

 


“Espero que tots els demòcrates admetin la seva responsabilitat” demanava el portaveu d’Ara Mollet-ERC, Oriol López, en el seu torn de presentació de la moció.

 


La portaveu d’ICV-EUiA, Marina Escribano, admetia que la moció ha generat “debat i dubtes” però destacava el seu “caràcter simbòlic” tot i no avalar “el paper de Mas com a cap màrtir”.

 


El portaveu de CiU, Joan Daví, es mostrava a favor de la moció tot i que la considerava innecessària perquè “la implicació activa en el procés participatiu significa donar suport al 9N però també assumir les responsabilitats reals com a facilitadors d’aquesta fita”.

 


Des del PSC, el seu portaveu, Josep Garzón, rebatia la declaració inicial del portaveu republicà assegurant que “no estar d’acord amb vostès no implica no ser demòcrates”. Garzón justificava el seu vot contrari ja que “no vam participar activament en el procés i no ens hem d’inculpar de res” tot i que es mostrava “en contra de les querelles a qualsevol persona que hagi participat al 9N”.

 


De la seva banda, la portaveu del PP de Mollet, Susana Calvo, que s’incorporava al ple després d’una baixa per maternitat, recordava que “la querella és la resposta davant d’un incompliment de la llei”.

Edicions locals