Mollet se solidaritza amb la Gran Recapte d'aliments

Diversos supermercats de la ciutat s'han adherit aquest cap de setmana a la recollida de menjar per als més necessitats. A falta de dades oficials, la sensació dels voluntaris és que les donacions han crescut respecte l'any passat.

Aquest divendres i dissabte s'està celebrant a tot Catalunya la Gran Recapte d'Aliments, que vol recollir el màxim nombre possible de productes alimentaris per aquelles persones més necessitades. Mollet no n'és una excepció i també s'ha adherit en aquesta iniciativa. Diversos supermercats de la ciutat col·laboren en aquesta campanya. Aquest dissabte al matí, tot i que encara era aviat per donar xifres, els voluntaris de la Gran Recapte eren optimistes respecte a les donacions d'aquest any. “Està anant molt i molt bé”, explica Santiago Gasol, coordinador dels voluntaris al Mercadona de la Vinyota: “Teníem previst omplir uns vuit dipòsits, i ja els hem omplert, i encara ens queda tota la tarda del dissabte”. Segons Gasol, el Coordinador General del Vallès els ha confirmat que s'està recollint a la comarca un 15% més d'aliments respecte l'any passat.

 

La Gran Recapte no seria possible sense la tasca de tots aquests voluntaris, uns 20.000 a tot Catalunya, que recullen els aliments donats i els col·loquen en grans dipòsits de 500 quilos cadascun. Els productes recaptats a la ciutat s'emmagatzemaran al Banc d'Aliments de Mollet, i es preveu que permetin repartir menjar entre els més necessitats durant els pròxims tres mesos. Al conjunt de Catalunya, la Gran Recapte va recollir l'any passat més de 3 milions i mig de quilos d'aliments.

Edicions locals