Un taller per aprendre a cuinar sense malgastar

S'imparteix dissabte passat al matí al Mercat Vell un taller on s'aprèn a no malbaratar els aliments i a reaprofitar tots els aliments que tenim a la cuina.

Aquest dissabte al matí, el Mercat Vell ha estat l'escenari d'un taller culinari ben peculiar. Sota el títol 'Taller de cuina creativa contra el malbaratament alimentari', la xerrada està pensada per conscienciar sobre els recursos que es desaprofiten cada vegada que llencem un aliment a les escombraries. “Darrere d'una poma que llencem a les escombraries, hi ha milers de litres d'aigua que s'han gastat per conrear-la, s'ha consumit petroli per transportar-la, els pesticides que s'han usat, les emissions de CO2... El menjar suposa tot un procés on s'utilitzen molts recursos que normalment no tenim en compte”, explica l'Eva Pérez, encarregada d'impartir aquest taller.

 

I cada dia es llencen a les escombraries molts aliments. Segons Pérez, un 33% dels productes que es compren. Amb l'objectiu de conscienciar sobre aquest desaprofitament, Eva Pérez ha mostrat tècniques per aprofitar millor el menjar, com organitzar molt bé la compra que farem, cuinar d'una manera raonable, sense fer quantitats enormes, que no podrem consumir, o congelar aquest aliment sobrant. A més, ha ensenyat als assistents receptes amb productes que normalment deixem de banda. Com, per exemple, elaborar patates xips amb les pells de les patates, o reutilitzar les fulles dels tubercles, com ara raves o pastanagues, que normalment tallem i van directe al contenidor d'escombraries.

Edicions locals