L'Àmbit B30 proposa a la Generalitat 62 mesures en infraestructures per potenciar l'eix vallesà

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, entrega al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, un informe amb 62 actuacions que reforçarien la competitivitat de l'Àmbit B30.

El conseller Santi Vila va rebre la setmana passada de mans de Josep Monràs, president de l'Associació de l'Àmbit B30 i alcalde de Mollet, un informe amb 62 propostes per guanyar més competitivitat a l’entorn B30. En el marc d'una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, es van presentar les conclusions d'un informe de l'Associació, que proposa 62 actuacions prioritàries en infraestructures i mobilitat. Aquestes propostes han estat consensuades per 23 ajuntaments juntament amb empreses, centres tecnològics i de recerca, universitats, organitzacions empresarials i sindicals. Les mesures permetran guanyar més competitivitat al corredor de la B30.

 

Entre aquestes propostes, n'hi ha que tracten de millorar el transport de mercaderies, com és la connexió ferroviària amb el Port de Barcelona o l'adaptació de la terminal de La Llagosta per a ser un pont de sortida de mercaderies a Europa o la resta de l'Estat. L'Àmbit B30 també fa propostes sobre la connexió viària, com és la millora de l'enllaç entre l'A2 i l'AP7, o la continuació de la Ronda del Vallès fins a Castellar. L'informe també aposta per una connexió ferroviària entre els vallesos, a través de 4 nous intercanviadors a la línia R8, que eviti el pas per Barcelona, així com vàries actuacions a les carreteres de les comarques per descongestionar la xarxa viària. Per últim, l'Àmbit B30 aposta per l'alliberament dels peatges de les autopistes en trasllats dins del propi Àmbit B30, i una revisió de les tarifes del transport públic.  

 

El president de l’Associació, Josep Monràs, ha definit les 62 actuacions com un element cabdal per a la competitivitat del territori i de les seves empreses. En aquest sentit, ha ofert la col·laboració de l’Associació en la planificació de l’entorn B30. També ha demanat participar en la futura revisió del sistema tarifari zonal del transport públic. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reconegut la importància del corredor de la B30 i ha destacat algunes obres com, per exemple, el metro del Vallès. D’altra banda, el conseller Vila ha recordat que el Ministeri de Foment és l’administració amb competència directa en la majoria d'actuacions proposades en aquest informe. Finalment, el conseller ha destacat el Pla director urbanístic del Parc Alba com un element estratègic i motor en el desenvolupament econòmic i d’atracció d’empreses dins del territori B30.

Edicions locals