Es constitueix l'Assemblea d'Aturats de Mollet

L'associació neix al voltant dels membres del Rastrillo del Parado, un mercat de segona mà que se celebrarà a partir d'ara cada dissabte al matí a la plaça Cinco Pinos.

A partir d'aquesta setmana la plaça Cinco Pinos acollirà cada dissabte al matí el Rastrillo del Parado. Es tracta de la primera iniciativa que duu a terme la recent creada Assemblea d'Aturats de Mollet, una nova entitat que es va presentar dissabte passat i que aplega els membres que organitzaven periòdicament aquest mercat d'objectes de segona mà. “En diverses reunions que vam mantenir amb els membres del Rastrillo vam veure convenient que es constituïssin com a associació per tal de donar-los tot el suport possible”, explica l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs. Amb la constitució de l'entitat i l'acord amb l'Ajuntament, el Rastrillo del Parado s'instal·larà cada dissabte a la plaça. Els 20 paradistes que actualment en formen part són aturats de llarga durada majors de 45 anys, que són els que tenen un risc més alt d'exclusió social. “Un dels objectius principals d'aquest mercat ja no és el suport econòmic, ja que molts paradistes no reben cap tipus d'ajuda, sinó el suport psicològic”, indica el president de la recent entitat, Oscar Danilo Pérez.

 

El fet de constituir-se en associació ha permès aquest acord amb l'Ajuntament per cedir l'espai de la plaça cada setmana per fer el Rastrillo, la seva principal activitat a hores d'ara. “Hem donat suport a la constitució de l'entitat i a la infraestructura que necessiten per poder portar a casa seva aquests petits recursos diaris per a la seva subsistència”, assenyala Josep Monràs i avança: “seguirem treballant amb ells, unint esforços, i ara poden tenir més oportunitats, tenint clar que una oportunitat mai és una seguretat, però almenys és una oportunitat a seguir endavant”. “Tant de bo algun dia no calgui fer aquest mercat, els esforços de l'Ajuntament van dirigits en gran mesura a la creació de treball”, indica l'alcalde de la vila. El primer projecte de la nova Assemblea d'Aturats és el Rastrillo, però no descarten iniciar nous projectes en el futur. “De moment anem poc a poc, però ens agradaria crear una borsa de treball i cursos de formació”, explica Marga Pérez, secretaria de l'entitat. “Actualment, ja estem creant una caixa de resistència, que són uns fons que serveixen per donar un cop de mà a algun dels membres que passi per una urgència i no pugui fer-se'n càrrec”, indica Pérez.

Edicions locals