'Al teu costat' busca nous voluntaris

L'entitat molletana engega una campanya de captació de socis per fer l'acompanyament a persones grans en situació de solitud.

El programa de voluntariat social 'Al teu costat', que porta treballant a la ciutat des de fa 10 anys, es constitueix com a associació molletana i presenta una campanya de captació de socis. La finalitat d'aquesta associació és acompanyar unes hores a la setmana a persones grans que es troben molt soles, fer acompanyaments puntuals per fer gestions concretes i, també, reforçar els recursos personals com l'autoestima, la capacitat de relació amb els altres, conèixer notícies de l'exterior, llegir i passejar, entre d'altres.

 


"Ser voluntari requereix un compromís que s'adquireix sense rebre res a canvi, més enllà de la satisfacció i l'enriquiment personal que suposa treballar amb les persones grans", explica la secretària de l'entitat, Asunción Madrero. D'aquí sorgeix el lema de la campanya, el compromís que adquireix el voluntari i tots els beneficis que s'emporta pel fet de poder compartir el temps amb una persona que té molta més experiència a la vida.

 


La nova campanya proposa fer-se un selfie amb els cartells on apareixen els dos protagonistes de la campanya i penjar-la al facebook de l'entitat. Així, la campanya proposa una mena de càsting on la persona escull el voluntari. "Per a nosaltres fer de voluntaris no és una feina feixuga, sinó molt reconfortant", reconeixia Jesús Gutiérrez, membre de l'associació, autor de la campanya i nét d'un dels protagonistes.

 


L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha destacat el gran esperit solidari que caracteritza Mollet del Vallès i que queda palès amb la presentació d'aquesta nova associació "que trenca la imatge de societat egoista, ja que tenim moltes persones que es preocupen pel que passa de portes enfora".

 

 

Edicions locals