Una seixantena de persones aturades es beneficiaran del projecte MARMI d’inserció laboral

El programa MARMI, itineraris d’inserció per a persones en situació d’atur i perceptores de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), està impartit pels serveis d’ocupació de l’Ajuntament de Mollet (EMFO) i combina formació i pràctiques en empresa per optimitza

Una vintena de persones ja han començat la formació en el marc del projecte MARMI, itineraris d’inserció per a persones en situació d’atur i perceptores de la Renda Mínima d’Inserció (RMI). En total es tracta de 126 hores de formació en què els participants aprenen a desenvolupar les seves competències, alhora que adquireixen coneixements del mercat laboral per tal d’augmentar les seves possibilitats d’inserció.

 


Així, els ciutadans aprenen eines per elaborar un currículum atractiu, una carta de presentació o superar una entrevista de feina. També s’inclou un mòdul d’autoocupació i nocions d’informàtica bàsica per potenciar l’ús d’Internet per a la recerca de feina. A banda de la formació en grups reduïts, els participants compten amb el suport i les tutories individuals de seguiment de l’equip d’EMFO.

 


D’altra banda, i en finalitzar la formació, els participants tenen la possibilitat de realitzar pràctiques en empresa per tal d’aplicar i consolidar les habilitats adquirides en un entorn real. En aquest sentit, si hi ha empreses interessades en acollir alumnes en pràctiques de diferents perfils professionals, poden posar-se en contacte amb EMFO al telèfon 93 570 51 60 o consultar el web www.emfo.cat.

 


Les sessions de formació, que es van iniciar a finals de novembre, s’estan realitzant al Centre Cívic l’Era. El projecte “Mesures actives d'inserció laboral per a perceptors de la Renda Mínima d’Inserció” (MARMI) està subvencionat pel Fons Social Europeu i pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i en total beneficiarà una seixantena de persones.

Edicions locals