El ple aprova l’acord arribat amb els propietaris de La Vinyota

L’oposició s’absté en la votació en considerar que les maneres de fer del govern no són les correctes. Tot i això, valoren positivament l’acord.

Dimecres de la setmana passada el Consell d’Administració de Mollet Impulsa aprovava per unanimitat la signatura d’un conveni on s’arribava a un acord amb els creditors per tal de reduir un 37’5% l’import total que marcava la sentència del Tribunal Suprem (uns 22 milions d’euros). “Gràcies a aquest acord Mollet Impulsa no es dissoldrà i podrà continuar funcionant amb normalitat, gestionant el sòl municipal i posant en actiu el patrimoni de la ciutat com ha fet fins ara”, explicava el regidor d’economia Josep Garzón. El portaveu de CiU, Joan Daví, company de govern del PSC, assegurava que “és una de les millors notícies que ha tingut l’Ajuntament des de fa anys, ja que aquest acord dóna viabilitat a Mollet Impulsa i cal treure’s el barret”.

 


Al conveni s’ha d’adherir més del 65% de creditors i els diners s’han de pagar en un període de 7 anys amb un sistema de pagaments progressius. L’Ajuntament espera estendre l’acord fins al 100% de propietaris, ja que tal i com ha manifestat l’administrador concursal, “aquest és un bon conveni, el millor possible”.

 


Tots els grups de l’oposició consideraven que, malgrat la sentència en la que Mollet surt perjudicat, aquest acord millora les condicions i, per tant, és beneficiós per a la nostra ciutat. A banda, la oposició es queixava una vegada més de les maneres de fer del govern molletà. “La convocatòria del ple ha estat precipitada i no hem tingut temps suficient per analitzar tota la informació” coincidien tots els grups municipals.

 


La regidora d’Ara Mollet-ERC també afegia que durant el Consell d’Administració, del qual ella en forma part, no es va mostrar el conveni i declarava que “se’m fa estrany aprovar un acord sense que el Consell d’Administració l’hagi vist. Una cosa és que hi hagi informació delicada que s’hagi de protocol·litzar i una altra cosa és que no sapiguem el que s’està aprovant”.

 


Vilaret es mostrava satisfeta amb aquest conveni ja que “és la millor solució que podíem tenir però segueix existint el problema, tot i que no estigui passat pels jutjats”. La regidora republicana també alertava que en el cas que no es pugui complir el conveni “la responsabilitat recauria sobre l’Ajuntament”.

 


La portaveu d’ICV-EUiA, Marina Escribano, també valorava positivament l’acord i recordava que “encara queda un repte: que tots els que hagin estat expropiats signin i s’acullin al conveni”. També assegurava que el conveni genera incerteses com “els interessos no calculats o els supòsits d’incompliment del conveni per part de Mollet Impulsa”.

 


El regidor popular, Óscar Fernández, també assegurava que “com a negociació el conveni està molt bé però no els podem felicitar perquè el problema l’han generat vostès”, tot dirigint-se al grup municipal del PSC, ja que “el Tribunal Suprem només aplica les lleis i és a vostès a qui els toca assumir la responsabilitat política”. També,  Fernández demanava la dimissió de Josep Garzón a l’empresa municipal Mollet Impulsa i disculpes públiques cap als ciutadans de Mollet.

 


La moció s’aprovava amb els vots afirmatius de l’equip de govern i les abstencions de tota l’oposició que, tot i considerar que l’acord és positiu per a la ciutat, reivindiquen “la mala gestió, la falta de transparència i la poca voluntat d’explicació dels conflictes per part de l’equip de govern”.

 

 

 

Edicions locals