ERC s’autoinculpa pel 9N

Els regidors del Baix Vallès d’Esquerra Republicana de Catalunya s’autoinculpaven als jutjats de Mollet per participar al 9N.

Després que la Fiscalia de l’Estat hagi presentat una querella criminal contra el President de la Generalitat, Artur Mas, i dues conselleres del govern català, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau, els regidors d’ERC del Baix Vallès s’autoinculpen. Així, els molletans Oriol López i Marta Vilaret, en companyia del santfostenc Xavi Consea i el martorellenc Marc Candela, han presentat els jutjats de Mollet las seva autoinculpació per participar al 9N.

 

 

D’aquesta manera els regidors han deixat constància que van prendre part del procés participatiu del 9N fent diverses tasques com a voluntaris, sense que cap institució o persona els hi obligués. Segons l'exposició d'autoinculpació l'actuació del govern espanyol "coarta els drets fonamentals a la llibertat d'expressió i opinió, la qual cosa palesa una greu manca de garanties democràtiques a l'Estat espanyol, on la divisió de poders es demostra inexsistent".

 

 

Des d'Esquerra Republicana s'espera que molta més persones s'autoinculpin i demanen a la ciutadania compromesa que faci el gest d'autoincuolpació al Jutjat de Guàrdia (3a planta) de Mollet del Vallès.

 

 

 

Edicions locals