Vaga indefinida a JEM i MKB de Martorelles

Els treballadors d’ambdues empreses, dedicades a la metal·lúrgia, començaven dimecres una vaga indefinida per reclamar el cobrament dels sous endarrerits.

L’empresa de Martorelles ‘JEM Indústrias Metalúrgicas’ i la seva filial al mateix municipi ‘MKB’ tenen els seus treballadors de vaga des de dimecres. L’objectiu de la convocatòria d’aquesta vaga indefinida per part dels 45 treballadors de les empreses és aconseguir cobrar els sous endarrerits.

 


A l’estiu, i després de dos mesos sense cobrar, els treballadors aconseguien, sota l’amenaça de vaga, que l’empresa es comprometés al pagament del deute en quatre ingressos mensuals però aquest pacte no s’ha complert. Des dels sindicats de les empreses, UGT i CCOO, alerten que al mes de desembre l’empresa va deixar de pagar el percentatge corresponent i tampoc va abonar als treballadors la nòmina del mes de desembre ni la paga extraordinària. Per aquests fets, els treballadors han decidit convocar una vaga indefinida per reclamar el compliment dels acords signats i el cobrament dels salaris endarrerits.

 


Des de CCOO s’informa que “el conjunt de treballadors i treballadores han pogut comprovar que l’empresa ha finançat, amb els salaris impagats, l’obertura de noves seus, per a després amenaçar amb la deslocalització productiva. La situació d’incertesa econòmica i productiva actual porta a deduir que estem amb perill real de continuïtat, que podria portar a la plantilla a no recuperar mai el deute, ni tan sols mitjançant el Fons de Garantia Salarial”.

 

Edicions locals