Detingut un molletà per adquirir entrades per espectacles amb targetes de crèdit falses

Les 21 persones detingudes, entre les que es troba un molletà, han utilitzat unes 300 targetes amb numeracions comprades a hackers a través d’Internet.

La Policia Nacional ha desarticulat una organització que adquiria entrades per espectacles amb targetes de crèdit falses. Els investigadors han detingut a 21 persones de Barcelona (3 detinguts), Terrassa (7), Badalona (3), Mollet del Vallès (1), Madrid (2), Guadalajara (3) i Sevilla (2).

 


Amb unes 300 targetes de crèdits fraudulentes els detinguts obtenien entrades per a concerts, Fórmula 1 i partits de futbol, que després revenien al lloc de l’esdeveniment, comprant també bitllets d’avió per arribar al lloc de l’esdeveniment. Les entrades s’oferien en revenda utilitzant a ciutadans espanyols que podrien haver obtingut prop d’un milió d’euros anuals.

 


La investigació va iniciar-se al 2013 quan la Policia Nacional va tenir coneixement de la existència, a Barcelona, d’una organització criminal procedent d’Europa de l’Est que presumptament es dedicava a extorquir a prostitutes de la seva mateixa procedència a França. Aquesta banda també disposava d’un grup de dones dedicades a cometre petits furts en zones comercials per enviar els objectes sostrets a Rússia i vendre’ls en mercats ambulats. A mesura que les investigacions van anar avançant, els agents van esbrinar que l’organització havia diversificat la seva activitat criminal i va sortir a la llum el frau de les targetes bancàries falses.

 


En els registres realitzats en aquesta operació s’han intervingut 100.000 euros en efectiu, entrades per a diferents esdeveniments esportius per valor de 9.000 euros, més de 50 targetes de crèdit, un cultiu de marihuana, dues pistoles simulades, més de 40 telèfons mòbils, més de 100 targetes SIM de diferents companyies telefòniques, deu ordinadors, multitud de dispositius d’emmagatzematge de memòria, joies, peces de roba, perfums i altres objectes de luxe adquirits amb targetes fraudulentes.

 

 

 

Edicions locals