Arriba la Festa Major d’hivern de Sant Vicenç

Divendres es dóna el tret de sortida a la Festa Major d’hivern, que se celebra a l’entorn del dia de Sant Vicenç, patró de la ciutat, el 22 de gener.

Un any més arriba la Festa Major d’hivern amb prop d’una trentena d’actes organitzats per l’Ajuntament i les entitats de la ciutat. Les activitats començaran divendres (19h) amb el lliurament de premis del Concurs de Fotografia de Sant Vicenç i la inauguració d’una selecció de les millors fotografies participants.

 


Entorn aquesta data també és tradicional l’actuació de l’Esbart Dansaire de Mollet, que enguany celebra els seus 20 anys d’història. La celebració comptarà amb un sopar (20h) i una doble actuació divendres i dissabte (21.30h) a Can Gomà.

 


Pel que fa al folklore local, enguany la Colla Gegantera organitza la XXIa Trobada de Gegants, amb la participació de les colles d’El Pont de Vilomara, Santa Coloma de Gramenet, El Prat de Llobregat, Ripollet, Flaçà, La Concòrdia de Sabadell, Palamós i Mollet. La Trobada serà el diumenge 25 de gener on es farà la plantada de gegants (10h) al parc de les Pruneres.

 


Altres activitats destacades són el Correfoc-8 de foc, amb el Ball de Diables de Mollet  i el Ball del Moll Fer, a càrrec de la colla dels Torrats, que es faran el dissabte (21h) . Com és tradició, també hi haurà sardanes. Serà diumenge (12h) a la plaça Catalunya amb la Cobla Ciutat de Cornellà.

 

 

 

Presentació de ‘Notes’


Com és habitual per Sant Vicenç, el Centre d’Estudis Molletans (CEM) presenta   el dia de Sant Vicenç a la Sala Fiveller (12h) un nou número de la revista ‘Notes’. Enguany serà el número 30 i la presentació comptarà amb la presència del reconegut actor molletà Josep Maria Pou, que ostenta la Medalla de la Ciutat. Pou oferirà un recital poètic, acompanyat  per alumnes de l’Escola Municipal de Música, sota la direcció de Josep Maria Aparicio. La publicació Notes d’enguany dedica el seu monogràfic a la història del tèxtil a Mollet.

 

 

 

Festa de Ràdio Mollet


Ràdio Mollet celebra per Sant Vicenç el seu aniversari, enguany serà el 34è, amb una festa on es lliuraran els Premis Notícia i Micròfon de l’Any, als esdeveniments i persones més destacades de l’actualitat local el 2014 (dimecres a les 18.30h). També hi haurà mencions especials, que aquest any seran obsequiades amb una Dona d’Aigua.

 

 

 

Música


Aquest dissabte la colla dels Morats organitzarà el VI Morats Jazz Day (18.30h) al Mercat Vell.


El dissabte 24, La Marineta acollirà la projecció del film de cinema mut ‘Nanuk, el esquimal’, amb música en directe creada i interpretada per Josep lluís Galiana i Avelino Saavedra.


També, diumenge 25 a l’Església de Sant Vicenç (18h) es realitzarà el segon concert coral del cicle Mollet Canta, a càrrec de la Coral El Clavell.

 

 


Art


El mateix dia de Sant Vicenç, dijous 22, el Museu Abelló celebrarà una jornada de portes obertes, amb una visita comentada a la Casa del Pintor i un taller familiar. El dijous 29 de gener (20h) el Museu inaugurarà una nova exposició titulada ‘Martí Vivès’, sobre aquest pintor, coetani de Joaquim Mir, ferm admirador de Cézanne, dels impressionistes i del fauvistes i que va prendre un paper rellevant durant l’exili republicà ajudant a polítics de Mollet.

 

 

 

Activitats esportives


Una de les cites ineludibles de la Festa Major d’hivern és la Cursa Popular de Sant Vicenç – 5è Memorial Jordi Solé Tura. El Club Atlètic, entitat organitzadora de la cursa, és l’impulsor d’aquesta iniciativa que compta amb el suport municipal i que es farà el diumenge 25 de gener, amb sortida de l’Avinguda del Parc i arribada a les Pistes d’Atletisme.


El divendres 30 de gener, com és habitual, tancarà la programació de Sant Vicenç la Nit de l’Esport, en la qual es guardonen els esportistes i equips més destacats del 2014 a la nostra ciutat.

 

 


 

Edicions locals