La Crida per Mollet estableix les seves prioritats de cara les municipals

El moviment es va trobar dissabte a l’Escola Joan Abelló en una jornada oberta per marcar els punts principals i les propostes del seu programa electoral.

La Crida per Mollet va donant pas de gegant per presentar-se a les pròximes eleccions municipals. Aquest moviment social i transversal, que té l’ambició d’arribar al consistori per impulsar canvis polítics i socials a la ciutat, es va reunir durant tot el dissabte a l’Escola Joan Abelló en una jornada oberta per debatre totes les propostes que han recollit en els darrers mesos i elaborar un primer programa electoral. “El que fem avui és passar de la protesta a la proposta, és a dir plasmar totes les idees que hem rebut en documents i transformar-les en propostes tancades”, explica el portaveu de la Crida, Daniel Vilardell. Les trobades que es van realitzar durant el mes de novembre van posar els fonaments d’aquesta jornada oberta que ha servit per marcar el full de ruta del moviment. “Amb totes les propostes rebudes, establim les prioritats de cadascun dels eixos que ens marquem com a moviment un cop estiguem en el consistori”, indica Vilardell. Aquests eixos són Economia i creació d’ocupació; Lluita contra la pobresa i la desigualtat; Drets socials, solidaritat i convivència; Participació ciutadana i transparència; i Medi ambient i territori.

 

La jornada de la Crida ha rebut una bona resposta per part de la ciutadania. “Hem tingut una bona participació, però com a moviment i per les ambicions que tenim, creiem que sempre fracassem amb la participació perquè fins que no aconseguim que hi participi tota la ciutadania sempre hi faltarà gent, aquest és l’objectiu de la Crida” assenyala Daniel Vilardell. La peculiaritat de la Crida per Mollet és que obre les seves portes a tothom que estigui interessat a prendre-hi part, sigui quina sigui la seva vinculació ideològica o política. “Des del principi sempre hem aconseguit ser molt transversals, perquè en l’origen ja partim de la feina dels moviments socials, i no és una feina de quatre dies; ens hem anat trobant molta gent des de fa quatre anys i hem anat parlant dels temes que avui s’han posat a sobre la taula”, explica Vilardell. Properament, la Crida donarà a conèixer aquest programa electoral, elaborarà el Codi Ètic i escollirà la seva candidatura mitjançant un procés participatiu.

Edicions locals