Més oportunitats pels joves que estan a l’atur

L’Ajuntament, a través de l’Empresa Municipal per a la Formació i l'Ocupació (EMFO), engega una nova edició del programa ‘Joves per l’Ocupació’, que ofereix formació i possibilitat de pràctiques en empres i es combina amb l’obtenció del graduat escolar.

Un any més EMFO participa al programa ‘Joves per l’Ocupació’, adreçat a persones d’entre 16 i 24 anys que estan a l’atur. Aquest curs combina una part de formació professional i una altra de pràctica amb contracte laboral a l’empresa ordinària, amb el suport d’un tutor especialitzat que acompanya l’alumne en tot el procés formatiu i laboral. Enguany se’n podran beneficiar 85 joves, els quals rebran 300 hores de formació i podran realitzar les pràctiques en les següents especialitats: perruqueria i estètica, electricitat, cuina, cambrer/a, comerç i magatzem.

 

 

En paral•lel, els joves cursaran l’ESO a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) o l’Escola d’Adults amb l’objectiu de treure’s el graduat. El programa, d'inici immediat, té una durada de 12 mesos durant els quals els joves reben el suport i la tutorització dels serveis municipals d’ocupació (EMFO) per tal d’optimitzar la formació i la recerca de feina.

 

 

En aquests moments s’han inserit al mercat laboral gairebé un 20% dels joves de l’última edició del Joves per l’Ocupació (2014-2015). Una trentena dels joves continuen estudiant per obtenir el graduat en ESO mitjançant el IOC o l’Escola d’Adults.

 

 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

 

 

 

 

Edicions locals