Bons resultats de la campanya ‘Entorn sense fum’

Després de la bona experiència a la nostra ciutat, aquesta campanya es realitzarà també a d’altres municipis.

Després de més d’un any en funcionament, s’han presentat els resultats de la campanya ‘Entorn sense fum’, un projecte pioner a la nostra ciutat que té per objectiu evitar el consum de tabac en espais oberts comunitaris on és freqüent la presència de joves i infants com els equipaments esportius i els centres educatius. La campanya també ha treballar per ajudar als monitors de les entitats esportives i al personal dels centres educatius a deixar de fumar.

 


Durant aquest any i escaig s’han retolat 22 centres educatius i 7 centres esportius, s’han realitzat 4 tallers preventius amb infants i adolescents, dues exposicions, una xerrada i s’ha aconseguit que 14 monitors, dels 18 que ho han intentat, hagin abandonat l’hàbit del tabac. A més, aquesta campanya també ha servit per reduir en un 40% el consum de tabac entorn els centres on s’ha aplicat.

 


“Mollet ha estat la primera ciutat del Baix Vallès on s’ha desenvolupat aquesta iniciativa però durant aquest curs escolar uns altres cinc municipis (Montornès, Montmeló, La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans) també formaran part d’aquest projecte, arribant així al 80% de la població del Baix Vallès", explica la Cristina Pérez, la directora del Servei regional a Barcelona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

 


Després de l’èxit durant el primer any de funcionament, altres centres de la ciutat han volgut sumar-se a aquesta iniciativa. Així, properament estaran senyalitzats com espais sense fum els Centres Cívics, l’Escola d’Adults, les Escoles Bressol privades, Can Gomà, la Biblioteca, el Casal Obert i el Consorci per a la Normalització Lingüística, entre d’altres.

 

Edicions locals