“Volem la veritat sobre el Cas 4F”

Dimecres 4 de febrer l’Assemblea Popular de Mollet sortia al carrer per donar recolzament als afectats pel Cas 4F.

L’Assemblea Popular de Mollet (APM) es concentrava dimecres a la tarda a la plaça Prat de la Riba per recolzar la campanya per desmantellar el Cas 4F. Després de 9 anys dels incidents, “encara està tot difús, hi ha molta gent patint i encara s’ha de fer una investigació com cal per aclarir la veritat”, explicava la Marta Gimeno, membre de l’APM.

 


El 4 de febrer de 2006 la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir a uns joves durant una festa al Palau Alòs de Barcelona, que fins aleshores estava ocupat. Els joves van ser acusats per la suposada relació amb l’agressió a un agent de la guàrdia urbana. Una de les detingudes, Patricia Heras, que sempre ha declarat que no estava present en el lloc dels fets, es va suïcidar el 26 d’abril del 2011 durant un permís penitenciari. El Cas 4F ha adquirit molt ressò després de la realització del documental ‘Ciutat Morta’.

 


“Cal revisar el cas perquè existeixen moltes evidències que els condemnats són innocents”, explica en Xavier Moràs, membre de l’APM, que demanava que els incidents ocorreguts “no han de quedar en l’oblit”.

 


Aquesta concentració va ser extensiva a d’altres poblacions de Catalunya. Per exemple, a Barcelona milers de persones es van reunir a la Plaça Universitat amb una pancarta sota el lema “No és una poma. És tot el cistell”.

 

Edicions locals