Mollet dóna la benvinguda al Carnestoltes

La plaça Prat de la Riba s’omplia de molletans que no es van voler perdre l’arribada del Rei Carnestoltes i el Ball del Barraló interpretat per l’Esbart Dansaire.

Un any més, la plaça Prat de la Riba s’omplia de gom a gom per donar la benvinguda al rei de la disbauxa, el Rei Carnestoltes. Diumenge al migdia, el Carnestoltes arribava a Mollet acompanyat dels seus amics incansables, com el Moll, la Porqueta, l’Amantis o el Rumberu, per enfrontar-se als poders fàctics. Al seu costat també hi anava l’Esbart Dansaire de Mollet, que va interpretar el Ball del Barraló.

 


Durant aquesta setmana el Carnestoltes ha estat visitant les escoles de la ciutat i dissabte (11.30h) visitarà el Mercat Municipal per acabar diumenge amb la Rua de Carnaval (sortida a les 16.30h) i el judici del Carnestoltes. La Rua de Carnaval començarà a l’avinguda Gaudí, passant per l’avinguda Jaume I, el carrer de Berenguer III, l’avinguda Llibertat i finalitzant a la plaça Pau Casals, on tindrà lloc el Judici del Carnestoltes, que enguany compta amb la col·laboració de l’Associació d’Artistes Plàstiques CREA, que han realitzat l’escenografia. També, el judici comptarà amb la col·laboració del grup de tambors del Centro Cultural Andaluz i amb la música de Josep Maria Aparicio interpretada per la Mollet Jazz Band de l’Escola Municipal de Música.

 


Un cop finalitzat el judici del Carnestoltes es realitzarà el lliurament dels premis de la Rua.

 


El Carnaval de la nostra ciutat també compta amb d’altres activitats com el concurs de truites i la desfilada de disfresses organitzada pel Casal Cultural, que va tenir lloc dijous; l’escudella de Carnaval (dissabte a les 12h a la Rambla Balmes); o el ball de Carnaval (16h al Casal Cultural).

 


Els esplais de Mollet també celebren la festivitat amb una festa al Parc de Can Mulà (dissabte a les 16h). Les colles de Morats i Torrats també participen de la festa amb l’activitat Corre Mam Teca (18h a la Rambla Nova-lector de premsa), on realitzaran una botifarrada i un concurs de disfresses. Les entrades per aquesta activitat, que comptarà amb la col·laboració de l’Associació Musical Pau Casals, es vendran el divendres de 18h a 21h al Mercat Vell.

 


Les colles dinamitzadores de la Festa Major també organitzen un ball jove de Carnaval i un concurs de disfresses (dissabte a les 22.30h al Mercat Vell).

 


Diumenge (12h al Parc de les Pruneres) els menuts de la casa podràn gaudir de les festa infantil de disfresses amb la companyia Xip Xap.

 


Dimecres clourà definitivament la festivitat amb l’enterrament de la sardina (18h) al Casal Cultural.

 

Visitar la galeria d'imatges.

Edicions locals