Mònica Boixader s’endú el Premi de Narrativa Curta l’Illa-Va de Lletra

Amb el relat “Quan va arribar l’arbre”, aquesta jove molletana de 23 anys i estudiant de filologia aconsegueix per segon cop imposar-se en el Concurs.

La molletana Mònica Boixader és la nova guanyadora del 6è Premi de Narrativa Curta l’Illa-Va de Lletra. Aquesta jove escriptora, amb 23 anys, ja s’ha alçat amb el premi en dues ocasions, ara fa dos anys i enguany, en el qual ha presentat un relat completament original. “El relat de la Mònica aporta sorpreses des del bon principi, tot ell és molt original, i això va ser clau per a que ens decantéssim pel seu escrit”, explica Jordi Sanz, membre del Jurat del premi. “La temàtica escollida era el crim, i jo mai he estat aficionada a la novel•la negra, per això el meu conte no parla de cap crim fins al final i, a més, es tracta d’un assassinat simbòlic”, assenyala Mònica Boixader. Segons Jordi Sanz, el conte de Boixader també destacava per “la seva manera d’escriure, una forma molt poètica, un català culte i molt ben travat, es podria dir que és prosa poètica, i destacava per sobre de la resta de relats”.  

 

L’acte d’entrega del premi es va celebrar dissabte passat al matí a la Llibreria l’Illa, on se li va lliurar a Boixader un lot de llibres i una estada d’un cap de setmana a la masia El Nus de Pedra. L’encarregat d’entregar el premi va ser el regidor de Comunicació, Sergi Garcia. Amb el relat “Quan va arribar l’arbre”, Mònica Boixader s’ha imposat a les 15 obres restants que es van presentar. Aquesta estudiant de filologia catalana, amant de la literatura, encara creu que és massa aviat per dedicar-se a l’escriptura, tot i que no ho descarta: “No m’he presentat a quasi cap altre concurs, va ser tot molt atzarós, però m’agrada molt escriure i m’agradaria, és clar”.  

 

El relat de la Mònica Boixader es podrà llegir pròximament en el bloc de la Llibreria l’Illa i al del programa radiofònic Va de Lletra. El Jurat del Premi ja ha escollit la temàtica per a l’any vinent. Per a la 7a edició del Concurs ha elegit la Innocència.

Edicions locals