Alumnes del Sant Gervasi creen una mà robòtica

Tres alumnes de Batxillerat creen una mà robòtica pel treball de recerca. Altres treballs destacats són un robot-mascota i una casa domòtica.

En Biel Tura, en Marc Soriano i l’Albert Carreira, alumnes de 2n curs de Batxillerat de l’Escola Sant Gersavi, han dissenyat una mà robòtica durant el seu treball de recerca. Aquesta mà és capaç d’imitar els moviments que es fan des d’un guant ple de sensors i pot arribar a aixecar fins a 9 quilos. Tal com expliquen els seus creadors, “la mà podria ser útil en determinats processos industrials o mèdics en els quals la manipulació és perillosa per als humans”.

 


Altres treballs destacats són el robot-mascota de la Mariona Bonàs o la casa domòtica de l’Alba López, l’Andrea Garciai l’Anna Andrino. El robot-mascota està ple de sensors i és capaç d’interactuar amb les persones tot notant el tacte, localitzant-les, adormint-se, despertant-se i demostrant tristesa o alegria. Bonàs afirma que “té funcions terapèutiques per a persones que pateixen malalties mentals”.

 


La casa domòtica es controla a través d’una aplicació per a mòbils i es poden obrir i tancar les portes, les finestres i els llums només amb la veu. Per demostrar-ho han dissenyat i construït una maqueta d’una casa intel·ligent.

Edicions locals