Monràs defensa a Madrid la supervivència de les entitats davant el perill de la nova Llei

L’alcalde de Mollet i membre de la Comissió d’Esports va demanar a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) un posicionament clar davant del perill en què es troben les entitats amb la nova Llei sobre l’Impost de Societats.

Divendres tenia lloc la reunió de la Comissió d’Esports de la FEMP a Madrid en la qual Josep Monràs va reclamar l’aprovació d’un document que contempli la voluntat de rectificar la reforma d’aquesta Llei. La nova Llei 27/2014 sobre l’Impost de Societats contempla que totes les entitats i associacions sense ànim de lucre hauran de presentar la declaració de l’Impost de Societats a partir de 2016.

 


Josep Monràs va explicar que si el govern del Partit Popular no rectifica i finalment tira endavant la Llei, la nova legislació afectarà la totalitat d’entitats de l’Estat, augmentant les despeses, ampliant els tràmits burocràtics i portant a moltes d’aquestes al tancament per no poder afrontar la situació. Per l’alcalde de Mollet “la reforma atempta contra entitats amb pocs recursos humans i financers, posant-los en perill d’extinció. És un atac directe a la viabilitat del teixit associatiu català i del conjunt de l’Estat”.

 


En aquest sentit, el govern de la ciutat també presentarà una moció a la propera sessió plenària per modificar aquesta Llei que fan perillar les entitats de la ciutat.

 


La moció que presentarà el govern de Mollet insta a modificar la Llei de l’Impost de Societats per simplificar les obligacions tributàries de les associacions i entitats sense ànim de lucre i recuperar els supòsits d’exempció que existien fins a l’entrada en vigor.

 


A més, demana al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat que instin al Govern central a desenvolupar un nou marc fiscal per a les associacions en el que es reconegui el valor de la forma jurídica d’associació com a eina de cohesió social, integradora i de saludable autogestió de la ciutadania, activa, compromesa i participativa.

 

 

 

Edicions locals