Premis pels restaurants i cuiners de proximitat

Dilluns la plaça de l’Església de Gallecs acollirà el lliurament dels distintius als restaurants i cuiners de la xarxa Km0-Slow Food. Durant l’acte també es presentarà el llibre ‘La Cuina del Vallès’ de Pep Salsetes.

La Plaça de l’Església de Gallecs serà l’escenari on dilluns (13h) es lliuraran les plaques als restaurants i cuiners que enguany formaran part de la xarxa Km0-Slow Food. Abans, la jornada s’iniciarà (10h) amb el Mercat de la Terra, on participaran més de 40 productors vinculats a Slow Food.

 


Slow Food, tal com expliquen els seus creadors “és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre, que actualment es troba representada en 122 països, i que neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos”. Els restaurants que formen part d’aquesta associació prioritzen la pagesia propera i ecològica, empren aliments de temporada, eviten l’ús de transgènics i cuinen peix capturat de forma sostenible.

 


Després del lliurament de premis es presentarà el llibre ‘La Cuina del Vallès’ d’en Pep Sala, basat en un recull de receptes recuperades del Vallès. Tot seguit els cuiners dels restaurants Km0-SlowFood del Vallès oferiran un dinar emfatitzant els productes de la comarca i fent promoció de la recuperació de llegums del Vallès.

 

Edicions locals