L'Assemblea Groga de Mollet continua recollint signatures per la ILP d'educació

Els membres de la comunitat educativa de Mollet surten al carrer per demanar als ciutadans el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una educació pública i de qualitat.

Aquest mes de febrer l'Assemblea Groga de Mollet encara la recta final de la campanya de recollida de signatures per la ILP per l'educació, que es va iniciar a la tardor. Perquè aquesta proposta de llei arribi al Parlament es necessiten 50.000 signatures i l'Assemblea Groga de Mollet, com moltes altres d'arreu de Catalunya, ha sortit al carrer per aconseguir aquesta fita. Dissabte van estar presents a la plaça Prat de la Riba i diumenge a la plaça Catalunya. Dimecres i dijous serà el torn de les escoles Montseny i Abelló, respectivament, en finalitzar les classes.

 


La ILP per una educació demana una xarxa pública única i gratuïta, des de l'Escola Bressol fins a la Universitat. Per aconseguir aquest objectiu, algunes de les mesures que es volen introduir són "la reducció progressiva dels concerts escolars, l'assoliment d'una veritable democràcia als centres educatius, l'autonomia pedagògica dels professionals, la igualtat de gènere, la perspectiva coeducadora, condicions laborals dignes per als docents i la resta de treballadors de l'àmbit educatiu i garantir, com a llengua vehicular, el català".

 

A més, la iniciativa també proposa que es destini un 6% del PIB a l'educació i des de l'Assemblea Groga alerten que "actualment se'n destina menys d'un 3%".

Edicions locals