Un molletà detingut per fer-se passar per un fals instal·lador de gas

El molletà, de 37 anys, actuava en col·laboració amb un veí de l’Hospitalet de Llobregat, de 29 anys.

El passat 16 de febrer els Mossos d’Esquadra detenien a dos homes que es feien passar per falsos instal·ladors de gas per estafar a les seves víctimes. Un d’ells, de 37 anys, és veí de Mollet, i l’altre, de 29 anys, és veí de l’Hospital de Llobregat.

 


La detenció es va produir a Sant Salvador de Guardioles (Bages), quan els dos homes estaven intentant estafar a un matrimoni. El fill de la parella va trucar als Mossos en detectar certes irregularitats durant la visita.

 


Els homes feien creure a les víctimes que la Generalitat havia tret una nova normativa que obligava a instal·lar detectors de fum i gas a l’interior de l’habitatge. Segons les víctimes, els operaris els van explicar que el preu de la instal·lació era de 1.490 euros, però que la Generalitat se’n feia càrrec del 50% de l’import total a través d’una subvenció.

 

 

Els Mossos van fer indagacions i van esbrinar que no hi ha cap normativa de la Generalitat que obligui a fer aquest tipus d’instal·lació. A més, els dos operaris no van poder demostrar ser tècnics o instal·ladors de gas acreditats i van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte d’estafa.

 

Edicions locals