El ple rebutja les al·legacions d’Ara Mollet-ERC en referència a la zona comercial de Can Borrell

Es desestimen les al•legacions d'Ara Mollet-ERC i s'aprova provisionalment la modificació del POUM per la zona comercial del barri de Can Borrell.

Al ple del mes de desembre s'aprovava modificar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per la zona comercial del barri de Can Borrell amb el vot negatiu d'Ara Mollet-ERC i l'abstenció d'ICV-EUiA. Durant el període per presentar les al·legacions Ara Mollet-ERC manifestava que "els canvis no defensen prou bé els interessos públics" ja que "s'han transformat els usos previstos i no hi ha una compensació suficient pels interessos de la ciutadania".

 

 

Després de que aquestes al·legacions hagin estat estudiades pels tècnics municipals, la regidora d'Urbanisme, Mireia Dionisio, anunciava que les demandes havien estat desestimades, ja que "no tenen cap fonamentació jurídica". Dinosio defensava les modificacions que "permetran flexibilitzar les condicions urbanístiques de la zona i obtenir un espai sense la necessitat d'expropiar-lo", i afegia que "és d'interès públic tenir un planejament que no ofegui la creativitat dels sectors comercials i de serveis.

 

 

La regidora d'Ara Mollet-ERC, Marta Vilaret, acusava al govern municipal de no haver negociat prou bé, ja que " aquest espai està en males condicions i a curt o llarg termini suposarà una inversió municipal". I recordava que "nosaltres no demanem que es mantingui el que hi ha ara, sinó que les modificacions es poden fer racionalment perquè hi guanyi tothom i no només els interessos privats".

 

 

Des d'ICV-EUiA creien que les al·legacions dels republicans són "molt pertinents" i reconsideraven la seva votació (que anteriorment havia estat una abstenció) per donar recolzament a Ara Mollet-ERC i votar negativament a la modificació del POUM.

 

 

El regidor del PP, Òscar Fernández, veia necessàries les modificacions el POUM ja que "la iniciativa del sector privat es mostra com una solució per fer la zona més atractiva i generar més activitat econòmica". També assegurava no tenir cap impediment en aprovar la modificació perquè "l'aportació econòmica que s'haurà de fer a la zona vindrà del sector privat i no pas de l'Ajuntament".

 

 

La modificació provisional del POUM s'aprovava amb els vots afirmatius del PP i l'equip de govern (PSC i CiU) i amb els vots negatius d'Ara Mollet-ERC i ICV-EUiA.

 

 

Edicions locals