5 escoles de la ciutat estalvien uns 14.000 euros en energia

Del total dels 14.000 euros estalviats, les escoles rebran la meitat per poder-los reinvertir en cada centre.

Dimarts els representants dels cinc centres escolars que han participat en el projecte d’estalvi energètic 50/50 han rebut els xecs, d’un total de 7.000 euros que les escoles podran reinvertir. Aquest projecte pretén reduir la despesa energètica a les escoles públiques tot concienciant als infants sobre els perjudicis del malbaratament i retornant el 50% dels diners estalviats a les escoles. En aquesta primera fase del projecte han participat les escoles Sant Vicenç, Can Besora, Sant Jordi, Joan Abelló i Cal Músic.

 


Montserrat Farell, directora de l’escola Sant Vicenç,  explicava durant l’entrega del xec que aquest projecte ha tingut èxit entre els alumnes perquè “són accions que produeixen repercussions positives molt concretes, i això fa que arribi millor als alumnes.” Ha exemplificat alguna d’aquestes accions com la de tancar les portes exteriors als patis, per tal de mantenir l’escalfor, apagar els llums i els ordinadors o pujar les persianes quan ja hi ha llum natural, perquè “les accions més simples són les més efectives”. A més, ha destacat que part dels diners rebuts aniran destinats a millores per poder seguir estalviant i que han estat proposades pels propis alumnes.  

 


Aquest projecte s’iniciava a cada escola amb la constitució d’un equip energètic (alumnes, professors, director, conserge, AMPA i tècnics municipals) i la visita de l’Ajuntament per avaluar energèticament el centre. L’equip energètic, després d’estar sensibilitzat i trasmetre-ho als companys, també ha analitzat l’equipament i ha elaborat un pla d’acció que ha permès l’estalvi.

Edicions locals