L’Ajuntament fa una prova pilot per fer ús de les pilones des del mòbil

Aquesta setmana, s’ha fet una prova pilot d’un nou sistema que permetria baixar les pilones que hi ha a diversos carrers vianalitzats de la ciutat des d’una aplicació al mòbil. Aquest sistema complementaria al ja existent amb comandament a distància i tar

El regidor de Mobilitat, Joan Daví, va valorar molt positivament el resultat de la prova pilot i ha anunciat que és molt probable que, en poques setmanes, els usuaris que ho desitgin ja puguin disposar d’aquest servei que s’iniciaria de forma progressiva. A més, ha destacat que “és una millora de seguretat en cas d’incidència, gràcies a que el ciutadà apareix com a usuari i és més fàcil respondre de manera personalitzada si hi ha cap problema”. Això és possible gràcies al registre que permet conèixer en el moment el número de mòbil i l’hora en que s’ha utilitzat el servei.

 

 

Es tracta d’una aplicació que ja funciona actualment per obrir tot tipus de portes automatitzades. Mollet serà la primera ciutat en la qual s’incorporarà aquest nou us per les pilones que hi ha a la ciutat, un ús que complementa les targetes de proximitat i comandaments a distància que s’utilitzen actualment i que suposa un estalvi econòmic en cas de pèrdua.

 

 

Per poder fer-la servir es necessiten uns passos previs. A part de descarregar-se l’aplicació, l’usuari ha de donar-se d’alta al control online, amb el seu número de mòbil. En el cas de les pilones, l’Ajuntament, seria el responsable d’administrar i gestionar permetent als usuaris que vulguin fer-ne ús establint unes limitacions, ja sigui la distància, els dies d’utilització o, fins i tot, els horaris.

 

Edicions locals