MES neix al territori

El Casal Cultural ha acollit la presentació del nou Moviment d’Esquerres (MES) a la nostra comarca.

“En un moment en què sembla que està explosionant el moviment polític a Catalunya i on han aparegut noves formacions, com a una colla de gent provinents d’un partit que ens estimàvem pesem en fer-ne un altre?”. Així començava la seva intervenció en Jordi Martí, l’exdirigent del PSC que ha impulsat la creació d’una nova formació política: Moviment d’Esquerres (MES). Aquesta agrupació “neix amb la voluntat d’aplegar el catalanisme socialista, d'arrel sobiranista i catalanista que entén Catalunya com un actor polític per decidir el seu futur”. L’exalcaldessa i exconsellera, Montserrat Tura, catalogava MES com “un partit amb força renovada i experiència acumulada”.

 


Martí assegurava que “després de fer batalla dins del PSC i veure que no era possible arribar a acords va sorgir MES”. En aquest sentit, descrivia dos abusos que està patint Catalunya: “l’abús del mercat financer i el sistema econòmic salvatges que provoquen desigualtats” i “l’abús que exerceix l’Estat sobre la voluntat d’autogovern a Catalunya”. Tura assegurava que el repte de futur és “combatre les desigualtats” i que “Catalunya ha de ser fidel a la seva història i no estar sotmesa a d’altres voluntats”.

 


En referència a les eleccions municipals, Martí mostrava la seva voluntat perquè a tots els pobles de Catalunya hi hagi governs d’esquerres i anunciava que potser “caldrà donar la mà a d’altres forces”. Tura afegia que “no ens podem permetre el luxe de dividir les nostres forces; cal sumar”.

 


MES es presentarà a les eleccions municipals de diverses maneres segons la població. “En alguns municipis ens presentarem sols (Girona), en d’altres serem l’única força d’esquerres (Lleida), en d’altres amb acords amb ERC, en d’altres amb ICV, en d’altres amb plataformes locals i en d’altres amb acords conjunts amb totes les forces d’esquerres”, explicava Martí.

 


El responsable de Comunicació de MES, Dani Novo, anunciava que a Mollet “ja hem tingut contactes amb d’altres partits però encara hem de decidir si participarem o no a les municipals i si ho farem sols o en companyia”. Tura assegurava que no es presentarà a les municipals: “col·laboraré però no em veureu a la candidatura”.

 

 

Edicions locals