Nou èxit de participació de la Festa de l’Arbre

Aquest diumenge al matí es van plantar 250 arbres i arbustos a la zona dels Pinetons en una activitat que va aplegar centenars de molletans

La zona dels Pinetons, a l’entrada de Gallecs, bullia d’activitat aquest diumenge al matí. Es tractava d’una nova edició de la Festa de l’Arbre, organitzada pel Casal Cultural. Centenars de molletans es van acostar per fer la seva aportació a favor del medi ambient. “El Casal porta més de 30 anys celebrant la Festa de l’Arbre, amb la qual volem crear una consciència cívica i ecològica, i sobretot no perdre aquesta anella verda al voltant de Mollet”, explica Josep Cot, membre de la Junta del Casal. Enguany els participants han pogut escollir entre plantar un arbre o un arbust, en total es van plantar 250 exemplars. “Com a arbre hem triat les nogueres, en honor al Dia Internacional de les Dones perquè és un arbre femení en català”, indica Cot. Els arbustos que s’han plantat serviran per crear un sotabosc en aquesta zona de Gallecs.

 

Hi ha participat persones de totes les edats. Per exemple, l’Encarna Torreblanca és una assídua d’aquesta activitat: “Intentem venir cada any, perquè és un goig venir a col·laborar amb la natura, i venim durant la resta de l’any per regar l’arbre que hem plantat”. Per a la jove Judit Fernández, en canvi, és la primera vegada que hi participa: “És la primera que planto un arbre, hi posaré una senyal i vindré a veure com creix”. Segons Josep Cot, l’èxit de la Festa resideix en aquest seguiment que els molletans poden fer dels arbres que planten. “És una activitat molt agradable i ens consta que molts veïns s’acosten durant la resta de l’any per cuidar i regar els seus arbres”, assenyala Cot. La Festa de l’Arbre s’està centrat aquests darrers anys en la zona dels Pinetons, però el Casal recorda que, tant bon punt s’acabi amb aquesta àrea, quedarà repoblar de vegetació la llera del riu Besós.

 

Visita la galeria d'imatges de la Festa de l'Arbre.

Edicions locals