Josep Monràs: “Hem lluitat per tenir un bon acord que salva els serveis públics de la ciutat”

L’administrador concursal notifica, al Consell d’administració de Mollet Impulsa, l’aixecament del concurs de creditors de l’empresa municipal, fet que suposa que podrà tornar a operar amb absoluta normalitat.

S’aixeca el concurs de creditors de l’empresa municipal Mollet Impulsa. Així ho va notificar l’administrador concursal en el Consell d’Administració celebrat dilluns al vespre. Aquest aixecament ha estat possible gràcies a la sentència del Jutjat Mercantil a favor del conveni al qual va arribar l’empresa municipal amb el 70% dels propietaris. Aquest acord permet fer front al deute amb una quitança del 37,5 % i fer el pagament en un termini de 14 anys.

 

El deute inicial obligava a Mollet Impulsa a pagar més de 22 milions d’euros, i quest acord redueix en 10 milions d’euros el pagament inicial. L’acord és fruit del procés concursal iniciat per l’empresa municipal arran de les sentències que a principis de 2014 fallaven el Tribunal Suprem i que obligava a Mollet Impulsa a pagar més de 22 milions d’euros als antics propietaris dels terrenys agrícoles expropiats a l’àmbit de la Vinyota. Fa 14 anys, l’any 2001 es va iniciar tot el procés amb la modificació del POUM per dibuixar aquesta àrea de la ciutat on s’hi van construir més de 300 pisos de protecció oficial i van generar més de 400 llocs de treball.

 


El president de Mollet Impulsa, Josep Monràs, ha explicat que “la postura del govern municipal davant aquesta sentència injusta ha estat treballar i, fins i tot, lluitar per assolir un bon acord que ha permès salvar els serveis públics i l’empresa Mollet Impulsa”. D’altra banda, Monràs ha lamentat la posició d’alguns que “davant el problema es van rentar les mans, o van baixar els braços o van optar per posar pals a les rodes enfront el govern municipal que ha lluitat fins al final per trobar una solució”. A més, Josep Monràs ha informat que a data d’avui el patrimoni de Mollet Impulsa és de 16 milions d’euros i que les operacions comercials realitzades per l’empresa amb vendes de parcel·les a la Farinera o a Riera Seca, ja permetrien afrontar els pagaments acordats fins el 2017.

Edicions locals