Moció per defensar el territori de Gallecs

Ara Mollet-ERC i ICV-EUiA presenten una moció, en nom de la Plataforma en Defensa de Gallecs, per demanar l'ampliació de l'Espai d'Interès Natural (EIN) de Gallecs.

El Ple de dilluns vinent tindrà a l'ordre del dia una moció per defensar el territori de Gallecs. Aquesta moció, promoguda perla Plataforma en Defensa de Gallecs, està presentada conjuntament per ICV-EUiA i Ara Mollet-ERC i es demana preservar l’Espai Natural de Gallecs tot considerant com a espais protegits els terrenys situats a l'oest de la Ronda dels Pinetons. La moció també demana incloure a l'Espai d'Interès Protegit (EIN) El Parc dels Pinetons com a zona Pre-Parc.

 


Un altre dels punts destacats de la moció és finalitzar la concessió de l'activitat de tir al plat per reconvertir-la en tir amb arc o en una zona agrària, a més de la seva incorporació a l'EIN de Gallecs.

 


Des d'ICV-EUiA manifesten que "es tracta de prendre mesures que facin viable l'ampliació, preservació, viabilitat ecològica i connectivitat amb els espais agroforestals del sector nord". Des d'Ara Mollet-ERC, consideren que "aquest espai es troba al límit viable pel que fa a la seva funcionalitat biològica degut a les minses dimensions".

Edicions locals