L’homenatge del Muntanyenc a Josep Colomé culmina amb el cim al Tagamanent

Hi va assistir el reconegut escalador Pitxi Eguillor, que va comentar un documental sobre el seu ascens a l’Everest, realitzat l’any 1992

Els 90 anys no es fan cada dia, i s’han de celebrar com cal. Així ho entén el Club Muntanyenc Mollet, que el passat cap de setmana va retre homenatge al seu soci fundador, Josep Colomé, amb l’ascens al Turó del Tagamanent. L’homenatge va començar divendres a la tarda amb la presència al Club de l’escalador Juan María Eguillor, més conegut com a Pitxi Eguillor, que no es volia perdre aquest tribut al seu amic. Pitxi Eguillor, que actualment organitza rutes de ‘treaking’, va fer el cim de l’Everest al 1992 i va participar en el programa televisiu ‘Al filo de lo imposible’. En la trobada, Eguillor va comentar un audiovisual sobre el seu ascens a l’Everest, deixant al públic corprès amb les seves experiències.

 

La pluja de dissabte va alterar els plans del Club Muntanyenc, que va retardar la sortida a Tagamanent. Al Casal de la República, la trentena d’assistents va recordar els orígens del Club Muntanyenc i vivències compartides, i va brindar per l’aniversari de Josep Colomé. Pitxi Eguillor va oferir un altre documental sobre una travessa de l’any passat a les illes noruegues d’Svalbard, un arxipèlag al Cercle Polar Àrtic on hi viuen uns 3.000 óssos. Un cop arribats a Tagamanent, es va dur a terme el dinar commemoratiu, al Pla de la Calma. Més tard i aprofitant que els núvols escampaven, Josep Colomé, Pitxi Eguillor i un grup d’unes 10 persones van fer el cim del Turó del Tagamanent.

Edicions locals