Unanimitat per lluitar contra la pobresa energètica i a favor de l’habitatge digne

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que presenten les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC.

Al proper Ple Municipal es debatrà una moció que ja ha rebut el suport de tots els grups municipals que estan presents al Consistori. Es tracta d’una ILP que vol fer front a la pobresa energètica i lluitar per un habitatge digne. Aquesta proposta ha estat presentada a petició de la PAH de Mollet del Vallès i “alerta del perill que comporta el fet que cada cop més les entitats financeres desnonin ciutadans que no poden fer front als deutes derivats de l’habitatge habitual i que, alhora, aquestes entitats rebin ajuts públics”.

 


Així doncs, proposen mesures contra el sobreendeutament d’aquestes persones, com la regulació d’un procediment extrajudicial i, si escau, la d’un procediment judicial per fer front a la situació. A més, la possibilitat d’acollir-se al lloguer forçós, per tal d’evitar els desnonaments que puguin causar una situació de manca d’habitatge.

 


La moció també demana solucions per evitar la pobresa energètica com “la garantia per part de les administracions públiques de subministrar bàsics d’aigua, llum i gas a persones en situació de vulnerabilitat mentre duri aquesta situació, a més d’un protocol de comunicació i intervenció prèvia dels serveis socials per aplicar els ajuts necessaris”. Per últim la moció demana el compromís de les administracions públiques a establir acords i convenis amb les companyies de subministrament d’aigua potable, de gas i electricitat per establir línies d’ajuts o descomptes en el cost dels consums mínims a persones en situació de vulnerabilitat.

 


Ple extraordinari
D’altra banda, en la reunió de la Junta de Portaveus es va comunicar la convocatòria d’un ple extraordinari abans de la celebració de les eleccions municipals, que se celebraran el proper diumenge 24 de maig. Aquest ple extraordinari fa referència a la constitució de les meses electorals.

Edicions locals