El jove ‘Villa’ debuta com a boxador professional a casa

El molletà Víctor Villanueva ‘Villa’ farà el salt a la boxa professional en una vetllada pugilística que tindrà lloc el pròxim 26 d’abril

El molletà Víctor Villanueva, més conegut com a ‘Villa’, farà realitat el seu somni el pròxim 26 d’abril quan debuti com a boxador professional a Mollet, la seva ciutat. Amb només 24 anys, Villa té tota una carrera pugilística per endavant. De fet, la seva evolució en la boxa ha anat com un llampec en els darrers anys. Fa només 4 anys que practica aquest esport, de la mà de l’entrenador Juan Kolo, propietari del gimnàs Gym Kolo de Montmeló. “És un noi que entrena fort, amb il·lusió, que ja ha combatut contra boxadors de qualitat i mai l’han avassallat, ben al contrari, sempre ha plantat cara”, assenyala el seu entrenador.

 

Per al seu salt a la boxa professional, han fet equip amb el mànager Lin, propietari del Gimnàs Lin de Sabadell i organitzador de la vetllada del pròxim 26 d’abril. “Villa ha millorat molt dia rere dia i s’ho ha treballat molt en aquesta professió, pegant-se amb els millors de la seva categoria”, indica Lin, que recorda l’últim combat en què el va veure: “Va ser contra Ivan Tomás, el millor boxador amateur actual d’Espanya; no creia que Villa pogués guanyar, i em vaig haver de menjar les meves paraules perquè el combat va ser molt igualat”. Segons Lin, en aquell combat, Villa “es va demostrar a si mateix que pot guanyar a qualsevol”.

 

Per a Villa serà un dia molt especial, se suma el seu debut professional amb el fet que sigui a la seva ciutat. “Aquell dia no pots fallar, és molta pressió, però a la vegada també és molt motivant”, explica el jove boxador. “Villa s’està jugant el seu prestigi davant de la seva família i la seva ciutat; per això, no es pot relaxar en cap moment”, indica el seu mànager, Lin, que apunta: “No cal que Juan o jo li ho recordem, ell s’ho exigeix a si mateix; sabem que ell s’obligarà a entrenar més fort encara”. De fet, la confiança que Villa ha rebut de Juan Kolo i Lin ja el motiven per donar el 200% del seu rendiment. “Quan et trobes que algú confia tant en tu i que t’ho dóna tot, sempre intentes tornar-ho entrenant més i esforçant-te més”, reconeix Villa.

 

Villa debutarà amb un boxador equatorià que, segons Lin, “té una carrera força bona d’amateur en el seu país i que a Espanya ha realitzat 3 o 4 combats amb bons resultats”. No es tracta, doncs, d’un rival fàcil. “Volem que el seu rival sigui un boxador de veritat, hem valorat que és un rival que ens donarà guerra, que ens farà treballar, però al qual podem guanyar”, assegura el mànager, que té ben clar que Villa “s’haurà d’esforçar i treballar dur, sinó pot ser que perdi”. No és el primer cop que Villa s’enfronta amb rivals difícils. “Sempre ha estat així amb Juan, mai he tingut rivals fàcils, però això et motiva perquè saps que cap rival serà fàcil de guanyar”, reconeix el boxador molletà.

 

El debut de Villa com a professional es farà en la categoria de Lleuger, que emmarca boxadors amb 60kg de pes. La idea per al futur, però, és perdre pes i que la seva carrera s’encamini en les categories més lleugeres de Ploma o Superploma. “Enfocaríem la seva evolució fent alguns combats en Superploma sense cap títol en joc i, després, assaltaríem un títol en categoria Ploma”, explica Kolo; “hi ha molt pocs quilos de diferència, així que s’acostumarà a la velocitat i a la ‘pegada’ dins d’aquesta categoria; però Villa té prou ‘pegada’ per estar a Ploma”. Per al molletà, el pes Ploma també serà millor: “Em sentiré més àgil i lleuger, i m’ajuda el fet que no em costi perdre pes”.

 

Tant Juan Kolo com Lin tenen bastant clar els passos que s’han de fer per fer créixer Villa. “La idea és anar pujant de nivell, paulatinament, poc a poc, però anar millorant per aspirar a un títol”, assenyala l’entrenador. El seu mànager, Lin, fila encara més prim en aquesta evolució: “Seria qüestió de fer uns 6 combats ben fets i, si després ens deixen i tenim l’oportunitat, combatre pel Campionat d’Espanya de pes Ploma”. Aquest pas suposa una gran inversió econòmica, però tots tres són optimistes respecte a la trajectòria de Villa. “S’ha d’anar pas a pas, però per triomfar es necessiten dues coses que Villa ja té, és bon boxador i té carisma; Villa té molt carisma, atreu a molta gent i viu la boxa”, indica Kolo, el seu entrenador.  

 

El món de la boxa és complicat, però tots tres asseguren tenir prou il·lusió i ganes per tirar endavant aquest projecte. Villa no serà l’únic que debutarà en la boxa professional el 26 d’abril. Per a Juan Kolo i Lin també és el primer combat professional que afronten. Tots tres esperen que el pavelló s’ompli aquella tarda, i desitgen que la vetllada sigui inoblidable.

 

VETLLADA DE BOXA DEL 26 D'ABRIL

 

El molletà Víctor Villanueva ‘Villa’ farà el salt a la boxa professional en la vetllada pugilística del pròxim 26 d’abril, que presenten conjuntament Boxing Lin Promociones i el gimnàs Paradise. Aquella tarda se celebraran al pavelló Riera Seca un total de 12 combats amateurs i el debut professional del molletà. Villa no serà l’únic representant de la ciutat que pujarà al ring. També combatran els molletans Mónica ‘Purasangre’ Aguilera, Aitor Almarza i un representant del gimnàs Paradise que encara queda per confirmar. És la segona vetllada de boxa que Boxing Lin i Paradise organitzen a Mollet en menys d’un any. Ja al mes d’octubre es va realitzar una que va gaudir d’un gran èxit de públic, amb més de 700 assistents. Els organitzadors esperen que es repeteixi l’afluència de fa uns mesos. “El proper 26 d’abril Mollet ha d’omplir el pavelló, i donar suport a Villa en el seu debut professional”, explica Lin, el promotor de la vetllada, i afegeix: “Villa serà en el futur la imatge de Mollet, però sense el suport de la ciutat no podrem fer res”.

Edicions locals