Pere Garriga es proclama campió d’escacs de Catalunya sub-18

En l’any del seu debut a la categoria, Garriga se situa com el millor jugador menor de 18 anys d’Espanya i el 70è de tot el món

El jove Pere Garriga, membre del Club d’Escacs Mollet, es va proclamar campió de Catalunya sub-18 durant aquesta Setmana Santa. Amb 6,5 de 8 possibles, Garriga es va imposar a la resta de rivals i amplia encara més el seu palmarès. Aquest títol de campió de Catalunya sub-18 se suma als campionats sub-16 i sub-14, aconseguits l’any passat i el 2012 respectivament. A més, Pere Garriga es consolida a la llista de la Federació Internacional d’Escacs (FIDE) com una de les joves promeses del nostre país. Garriga se situa com el millor jugador menor de 18 anys d’Espanya i el 70è d’aquesta edat a tot el món. També s’ha col·locat com el 103è millor jugador absolut d’escacs dels jugadors espanyols en actiu.

 

Pere Garriga partia com a favorit del Campionat de Catalunya sub-18, que es va disputar a l’Ametlla de Mar. El jove mestre FIDE, que compta amb dues normes de Mestre Internacional, sortia com a primer en el rànquing de la competició, tot i que aquest any debuta a la categoria. Aquesta posició de privilegi, però, és un arma de doble fil, ja que la majoria dels rivals es coneixen molt ja que han coincidit en anteriors edicions. Garriga va haver de lluitar per aconseguir el títol. Malgrat les dificultats que li van plantar els seus rivals, Pere Garriga va aconseguir 6,5 punts dels 8 possibles, cedint només una derrota davant de Marc Arnijas i un empat enfront de Max Ventura, un dels seus rivals directes. Les victòries contra Marc Pozanco  i Llàtzer Bru, dos dels altres rivals destacats, li van permetre aconseguir el títol.

Edicions locals