Actes per commemorar l’aniversari de la II República

Mollet commemora el 84è aniversari de la proclamació de la II República amb activitats obertes a la ciutadania el diumenge i el dimarts.

Els actes de commemoració començaran diumenge,  a les 12h a la plaça de la República, amb la tradicional ofrena floral que realitza cada any ICV-EUiA de Mollet, enguany organitzada per Canviem Mollet, el nou partit que agrupa a la Coalició molletana i a Podem. Després de l’ofrena floral es farà una lectura del manifest i s’oferirà un aperitiu republicà als assistents, que també gaudiran de l’actuació de la cantautora Montse Castellà.

 


Dimarts continuen els actes commemoratius a les 18.30h als quatre bancs, on s’interpretarà l’obra de teatre al carrer ‘La caiguda de la Monarquia i proclamació de la República’, acte organitzat per Canviem Mollet.

 


El mateix dimarts, a les 19h al Museu Abelló, l’Ajuntament presentarà el llibre ‘Lensulsiada’, de Pere Roca i Pla, guardonat amb el Premi Romà Planas i Miró de Memòries Populars 2013. L’autor va viure part de la seva vida adulta a Mollet del Vallès, on va conèixer la seva dona i va assumir responsabilitats polítiques a l’Ajuntament. Va ser un home d’esquerres, republicà i catalanista, la qual cosa li va comportar haver-se d’exiliar durant la Guerra Civil i ser confinat al camp de concentració d’Argelers. En l’acte de presentació del llibre, que estarà presidit per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, hi participaran els néts de Pere Roca, Jordi i Pere, que faran una semblança biogràfica de l’avi.

Edicions locals