Dimarts Mollet commemorava el 84è aniversari de la proclamació de la II República

El 14 d’abril se celebrava el Dia de la República, una data on es reivindiquen els beneficis obtinguts per la II República i on alguns col·lectius en demanen una tercera.

La nostra ciutat commemora el 84è aniversari de la proclamació de la II República amb una ofrena floral, un espectacle teatral al carrer, la presentació d’un llibre i accions reivindicatives. Els actes van iniciar-se diumenge passat quan Canviem Mollet va fer una ofrena floral a la Plaça de la República.

 

Dimarts, dia oficial de la commemoració, aquest mateix col·lectiu organitzava una cercavila per la ciutat tot realitzant un petit espectacle on estava present la monarquia, l’església i els republicans. L’espectacle finalitzava amb un judici a la Monarquia on la III República s’imposa.

 


També dimarts L’Ajuntament presentava el llibre ‘L’ensulsiada’, de Pere Roca, un home d’esquerres, republicà i catalanista que va viure a Mollet durant molts anys i va haver d’exiliar-se durant la Guerra Civil.

 


També, les JERC es van deixar veure durant el Dia de la República tot canviant, simbòlicament, el nom de la Plaça de la Constitució per afegir la paraula ‘Catalana’. Així, els joves independentistes han enganxat un cartell a sobre del plafó original del nom de la plaça ja que consideren que “la Constitució Espanyola és antiga i només defensa els interessos d’alguns.

 


D’altra banda, la Junta de Portaveus del Consistori també s’afegia a la commemoració del 84è aniversari de la proclamació de la II República tot aprovant una moció amb el vot negatiu del PP. L’acord arribat pretén rememorar el període polític així com a tots els republicans que van patir la persecució i repressió franquista, demanant l’anul·lació dels judicis sumaríssims a totes les persones condemnades a mort pels tribunals il·legals del general Franco, especialment el de l’alcalde de la ciutat en aquells moments, Josep Fortuny.

Edicions locals