Una vintena d’activitats per celebrar Sant Jordi

 

Les parades de roses i llibres


Dijous arriba la Diada de Sant Jordi i la ciutat s’omplirà de parades de llibres i roses que guarniran el centre de la ciutat. Així, durant tot el dia, la Rambla Balmes i la Rambla Fiveller serà l’indret ideal per comprar el regal d’aquest dia.

 


A banda de parades de llibres i roses, també es podrà trobar la parada de la Biblioteca Can Mulà, la parada del Centre d’Estudis Municipals, i la parada del Servei Local de Català.

 

 

 

 

Els autors surten al carrer


Durant el dia de Sant Jordi molts autors sortiran al carrer per presentar els seus nous llibres i poder-los dedicar a la ciutadania. Un exemple és en Constante Calvo, resident a La Llagosta però implicat durant tota la seva vida amb la ciutat de Mollet. El seu llibre porta per títol ‘Ciencias Psíquicas’ i durant la Diada de Sant Jordi l’autor el vendrà i dedicarà al centre de la ciutat. Tal com explica Calvo, el llibre és una “Bíblia de les Ciències Psíquiques, amb una recopilació bàsica de tots els fenòmens paranormals, extranormals i supranormals que estudia la parapsicologia, des de la A fins a la Z”.

 


Un altre exemple d’autor que estarà present al carrer durant la Diada de Sant Jordi és en Jaume Salmerón, qui darrerament presentava el seu sisè llibre de poesia sota el títol ‘El batec del cor’. També, durant la jornada es podran adquirir totes les altres publicacions de l’autor i endur-se-les a casa amb la seva signatura i una dedicatòria.

 

 

 

 

Els concursos


Dijous a partir de les 17h la Rambla acollirà el 8è Concurs de petons i 4t repartiment d’abraçades, una activitat organitzada per El Casal. Una hora més tard, a les 18h, la Plaça Catalunya acollirà el lliurament de premis del 12è Concurs de dibuix de punts de llibre, organitzat per l’Ajuntament de Mollet.

 


Dissabte serà el torn de l’entrega de premis del XXIV Certamen Literari de Sant Jordi, a les 18h al Centre Cultural La Marineta. Aquesta activitat està organitzada conjuntament per l’Associació Cultural 7 Plomes i la Biblioteca Can Mulà.

 

 

 

 

Concerts per la Diada


Les sardanes estaran presents per Sant Jordi el dijous, a les 18.30h, a la plaça Catalunya. Tradicions i Costums ha organitzat la tradicional audició de sardanes per Sant Jordi amb la Cobla Mediterrània.

 


Al dia següent, divendres, l’Església de Sant Vicenç acollirà, a les 22h, el Concert de Sant Jordi a càrrec de les Orquestres i Cors de l’Escola Municipal de Música, el Cor AMPACANTA i el Conjunt Vocal Estoc de Veus.

 

 

 

 

Activitats per als més petits


La Biblioteca Can Mulà organitza activitats per celebrar Sant Jordi amb els més menuts de la casa. Dimecres, a les 17.30h, es realitzarà un taller familiar de dracs i roses on podran participar famílies amb infants a partir de 4 anys. Les places són limitades i cal realitzar inscripció prèvia a la biblioteca.

 


Divendres l’Hora del Conte es dedicarà a la Diada amb una sessió dirigida a infants d’entre 1 i 4 anys.

 

 

 

 

Els Castellers per Sant Jordi


Com és habitual els Castellers de Mollet també commemoren la festivitat amb la seva tradicional Diada Castellera de Sant Jordi. Diumenge la plaça Prat de la Riba acollirà, a les 12h, l’actuació de la colla molletana acompanyada dels Castellers de Solsona i els Xerrics d’Olot.

 

 

 

 

 

Recomanacions literàries

Des de l’Illa Llibreria de Mollet (situada a l’avinguda Llibertat, 20) recomanen els següents llibres per Sant Jordi, adreçats a diversos públics.

 

 

INFANTIL

 

‘Formigues a la cuina’, de Joan Camises i Marta Contreras. Genovesa


Si mai heu descobert a casa vostra una filera i-nacabable de formigues, aquest llibre us donarà la solució.

 

 

 

 

 

‘Per què la senyora M. Es va tornar tan malcarada...’, de Sonja Bougaeva. TakaTuka


Ser una malcarada pot tenir motius que sovint no estem disposats a esbrinar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JUVENIL

 

‘Les llàgrimes de l’assassí’, d’Anne-Laure Bondoux. Baula


Novel·la colpidora i reflexiva. La trama es desenvolupa a Xile quan encara estava en vigor la pena de mort.

 

 

 

 

 

 

 

 


‘La increïble història de la dentista dimoni’, de David Walliams. Montena


Una novel·la divertida. El seu autor està considerat el nou Lool Dalt de la literatura juvenil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADULT

 

‘La quarta paret’, de Sorj Chalandon. Edicions de 1984


Relat esfereïdor de la Guerra Civil al Líban. Escrit per la persona enviada a cobrir el conflicte per part de diversos mitjans de comunicació francesos.

 

 

 

 

 

 

 

 


‘Gegants de gel’, de Joan Benesiu. Edicions del Periscopi


Una de les novel·les sorpresa de l’any. Com a teló de fons trobem la ciutat d’Ushuaia, situada als confins de Sud-Amèrica, on van a parar uns personatges que fugen d’alguna cosa.

 

Edicions locals