La marxa per la defensa de Gallecs reuneix unes 2.500 persones

A Mollet es va realitzar la manifestació més multitudinària per protestar contra el projecte d’un centre logístic a la parcel·la de Can Banús, a Santa Perpètua

Unes 2.500 persones es van manifestar diumenge al matí per reivindicar una major protecció de l’espai protegit de Gallecs. La manifestació, organitzada per la Plataforma per la Defensa de Gallecs, sortia des de diverses localitats properes a Gallecs, com ara Santa Perpètua, Parets o Palau-Solità i Plegamans, tot i que la més multitudinària va ser la de Mollet. Poc després de les 9 del matí, la manifestació sortia de davant de l’Ajuntament i recorria el centre de la ciutat. Després, des de Can Borrell, enfilava el carrer de Gallecs adreçant-se a la plaça de l’Església, on es reunia amb la resta de manifestants. L’acte volia mostrar el seu rebuig al projecte d’un centre logístic a la parcel·la de Can Banús, a Santa Perpètua, al costat de la zona protegida pel PEIN.

 

A la plaça, el veterà activista de Gallecs, Vicenç Torrents, la cineasta Neus Ballús i el nen de 9 anys, Roger Olivé, van llegir el manifest de la marxa. El text acusa “una gestió del territori força imperfecta i massa condicionada políticament” que permet “la pràctica de la falconeria, la circulació de vehicles per camins i la destrucció dels marges dels conreus”. Després de la lectura del manifest i de l’actuació dels Castellers de Mollet i dels Gegants de Mollet, el cantautor Jaume Arnella va cantar un romanç que va composar als anys 70 com a homenatge a la resistència dels veïns de Gallecs. Al final de l’acte, la manifestació es va traslladar a la parcel·la de Can Banús.  

 

Visitar la galeria d'imatges.

Edicions locals