La Junta Electoral demana l'aturada immediata de la campanya 'Orgull de Mollet'

La Junta Electoral de Granollers demana a l’Ajuntament de Mollet que “aturi immediatament” la campanya ‘Orgull de Mollet’ i alerta que podria haver-hi una sanció.

La coalició Ara Mollet-ERC-MES demanava dimarts, a través d’un escrit, a la Junta Electoral de Granollers la retirada de la campanya ‘Orgull de Mollet’, tot argumentant que “no només respon a raons d’autoestima dels molletans, sinó que barreja obra de govern amb un partit en concret en plena etapa electoral”.

 


Dimecres la Junta Electoral donava la raó a la formació que es presenta a les properes eleccions municipals tot manifestant que la campanya vulnera la llei. La Junta Electoral de la Zona de Granollers explica en el seu escrit que l’article 50 de la LOREG diu que “des de la convocatòria de les eleccions i fins la celebració de les mateixes, queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directa o indirectament, pels poders públics, que contingui al·lusions a les realitzacions o a les fites obtingudes”. Així, la Junta Electoral demana a l’Ajuntament que “aturi immediatament” la campanya ‘Orgull de Mollet’ realitzada “a través de la seva pàgina web, cartells, insercions publicitàries en premsa, vídeo pantalles, etc.”.

 


L’escrit també alerta que “la realització d’actes de campanya institucional en què l’alcalde d’un Ajuntament exposi les fites obtingudes durant el seu mandat, els projectes de futur, o qualsevol altra informació prohibida a l’article 50 de la LOREG, pot ser sancionat amb multa”.

Des de l’Ajuntament s’informa que “aquest requeriment no ha arribat oficialment al consistori però, tot i així, es presentarà un recurs perquè la informació proporcionada per aquesta formació no és certa”. A més, el Consistori considera que “és una campanya ciutadana iniciada a principis dels mes de febrer, que defensa la imatge de la ciutat i dels ciutadans/es de Mollet” i que “l’escrit presentat per aquesta formació política a la Junta Electoral conté informació sobre la campanya que no és certa”.


Des d’Ara Mollet-ERC-MES demanen al govern molletà “explicacions del mal ús d'aquesta campanya (tot i la bona fe dels molletans fotografiats, que no sabien l'ús que se'n faria)”. També, exigeixen “transparència en la gestió i en les finances municipals”.

 

Edicions locals